Vágólapra másolva!
Csütörtök este 20.45-től a magyar labdarúgó-válogatott, kétségkívül komoly téttel bíró mérkőzést játszik az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A G csoport élén álló Rossi-csapat első számú riválisa, a sérülések és saját szurkolói viselkedése által is sújtott szerb csapat otthonában egy újabb bravúrral szinte biztos Eb-résztvevőnek vallhatja magát.

Kiküldött munkatársunk, Hegyi Áron helyszíni jelentése Belgrádból.

Belgrád, zárt kapuk mögött.

Ismerős tétel, 2020. október 11-én is ez szerepelt a tudósításokban, amikor a koronavírus-járvány miatt nem lehettek szurkolók a Crvena zvezda legendás stadionjában. Ezúttal a szerb szurkolók intézték el, hogy a lelátókon csak gyerekek, alsó tagozatos iskolások és fociklubok ifjú növendékei legyenek. Hiába lesznek várhatóan több ezren, azért a hangjuk nem hasonlítható a híres-hírhedt szerb tábor tombolásához.

Hogy a távollétük mennyire fog hiányozni a szerbeknek, és mennyiben segíti a mieinket, arról nagyjából ugyanúgy vélekednek a fele, ahogy a magyar válogatott védője, Loic Nego fogalmazott, persze minden focista telt ház, és igazi szurkolók előtt szeret játszani, de a mostani állapot semmiben sem befolyásolja a magyar csapat céljait és eltökéltségét, azt, hogy a mieink győzni érkeztek a szerb fővárosba.

Szavazzon!

Mi lesz a szerb-magyar Eb-selejtező vége?

A két szerdai sajtóeseményen nem meglepő módon Szoboszlai Dominik neve hangzott el a legtöbbször. A Liverpool támadójának – aki Marco Rossi a magyar csapat kétségkívül legnagyobb sztárjának nevezett –

a kapitány kiadta az útmutatást: csak annyit vár tőle, amennyit Liverpoolban mutat, „se többet, se kevesebbet".

Márpedig egy olyan teljesítménnyel, mint amit például szombaton az Aston Villa ellen mutatott, ezúttal is ő lehet a döntő faktor.

Szavazzon!

Fog-e gólt lőni Szoboszlai Dominik?

Ugyan a szerda esti sajtótájékoztatón Marco Rossi hangsúlyozta, hogy a szerb válogatottnak vannak olyan kvalitásai, hogy hazai pályán bárki ellen győzni tudjon, a mostani magyar csapat nem azzal a céllal utazott Belgrádba, hogy „csak az egy pont meglegyen". Igenis pontokban gondolkozunk, mert egy győzelem a legnagyobb rivális otthonában többé-kevésbé eldöntheti a továbbjutás kérdését.
Hiába mondta azt a szerda délutáni sajtótájékoztatón Dragan Sztojkovics, a szerbek szövetségi kapitánya, hogy

„fontos, de nem kulcsfontosságú meccs" lesz a csütörtök esti találkozó,

azzal ő is tisztában van, hogy egy vereséggel elúszhat a csoportelsőség, és vérszemet kaphatnak az üldözők, azaz Montenegró és Bulgária.

A szerb kapitány nyolc játékosra nem számíthat azok közül, akiket még a bő keret kihirdetésekor meghívott, míg Rossinak legutóbb a hétvégi MLS-fordulóban gólszerzés közben megsérülő Gazdag Dánielről kellett lemondania.

Habár a mai szerb válogatott jogelődjének tekintett Jugoszláviával (32 mérkőzés) gazdag a közös múltunk Szerbiával eddig mindössze három hivatalos mérkőzést vívott a magyar csapat.

Az elsőt, a már említett belgrádi zárt kapus meccset Könyves Norbert góljával megnyertük, majd következett egy 1-1-es döntetlen a Puskás Arénában (ezek Nemzetek Ligája-meccsek voltak), végül pedig tavaly márciusban egy hazai pályán 1-0-ra elveszített felkészülési mérkőzés. Azaz a gólzápor eddig elmaradt a két csapat meccsein, pedig mindkét együttes tele van klasszis támadókkal: Vlahovics, Jovics és Mitrovics a hazai, míg Szoboszlai, Sallai Roland és Varga Barnabás a másik oldalon. Ha a Dragan Sztojkovics által említett, a magyar válogatottra jellemző önbizalommal lépnek pályára a mieink, akkor minden esélyük megvan a három pont megszerzésére.

Hogy ezúttal lesz-e kettőnél több gól, az csütörtök este 20.45-től kiderül. Az Origo élő szöveges közvetítéssel és helyszíni összefoglalóval is jelentkezik a mérkőzésről.