Vágólapra másolva!
Kedden este negyedóra játék után félbeszakadt a Románia–Koszovó labdarúgó Európa-bajnoki-selejtező Bukarestben, miután a román szurkolók uszító transzparenssel üzentek a vendégeknek. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a román szövetség ellen

A végül 2-0-s hazai győzelemmel záruló találkozó elején a román szurkolók folyamatosan "Szerbia, Szerbia" rigmussal hergelték a koszovóiakat, majd a 15. percben a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat, amikor a pirotechnikai eszközöket is használó románok kifeszítettek egy "Besszarábia az Románia, Koszovó az Szerbia" feliratú transzparenst – ezze is utalva arra, hogy Románia nem ismeri el Koszovó függetlenségét.

Ez üzenték a román szurkolók:Besszarábia az Románia, Koszovó az Szerbia Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Az UEFA bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a Román Labdarúgó-szövetség ellen - derült ki a Koha oldaláról. A francia játékvezető, Willy Delajod és az UEFA delegáltja már bemutatta azt a jelentést, amely alapján az UEFA már megkezdte a vizsgálatokat.

A Román Labdarúgó-szövetséget öt vádpontban vádolják: provokatív, sértő üzenetek (illegális transzparensek, nemcsak "Koszovó Szerbia", hanem "Besszarábia Románia" is), rasszista viselkedés, tűzijáték, pályára dobálás és közöségi terek elfoglalása.