Vágólapra másolva!
A Barcelona labdarúgócsapata profi szerződést kötött az egykori holland közönségkedvenc, Patrick Kluivert 16 éves fiával, Shane-nel.

Az átigazolási hírekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számolt be, hogy a tehetséges holland játékos hétfőn megkötötte élete első profi szerződését, miután aláírt a Barcelonához, ahol korábban édesapja játékosként és utánpótlás-igazgatóként is megfordult.

Nem sokkal később maga a játékos is megerősítette a hírt a hivatalos Instagram oldalán, ahol a következőket írta:

A balszélső 2017 nyarán érkezett a PSG utánpótlás-együttesétől, majd a végigjárta a katalán együttes korosztályos csapatait. A csodagyereknek tartott Kluivert tavaly mutatkozott be a holland U16-os válogatottban, ahol azóta hat meccsen lépett pályára. Fiatal kora ellenére már komoly szerződése van a Nike-val, amit mindössze kilenc éves korában kötött a világ első számú sportruházati cégével.

Shane édesapja, a Bajnokok Ligája győztes Kluivert 1998 és 2004 között játszott a Barcelonában, amellyel spanyol bajnoki címet nyert. Összesen 257 alkalommal lépett pályára a gránátvörös-kékek színeiben, ezalatt 122 gólt lőtt és 60 gólpasszt jegyzett. A török élvonalban edzősködő holland legendának négy fia van, mindegyik labdarúgó. A holland válogatott Justin jelenleg Kerkez Milos csapattársaként szerepel a Bournemouthban, a 22 éves Ruben a holland másodosztályban szereplő Dordecht csapatában játszik, míg az Ajaxban nevelkedett 26 éves Quincy jelenleg szabadúszó.