Óriási pofonnal ért véget a botrányos holland rangadó folytatása

referee ball fbl Horizontal
Ajax's Josip Sutalo (L) and Chuba Akpom leave the pitch after losing the Dutch Eredivisie football match between Ajax Amsterdam and Feyenoord Rotterdam at the Johan Cruijff ArenA in Amsterdam on September 27, 2023. The match, played behind closed doors, resumed after being stopped on September 24 after 55 minutes following repeated fireworks on the field, with Feyenoord taking a 3-0 lead. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A címvédő Feyenoord 4-0-ra győzött az Ajax otthonában a holland labdarúgó-bajnokság szerdán befejezett rangadóján, amely vasárnap 3-0-s vendégvezetésnél félbeszakadt, miután szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára a Johan Cruyff Arénában.

A múlt hét utolsó napján a játékvezető kétszer is megállította a találkozót, majd idő előtt véget vetett az összecsapásnak. Ezután a dühös amszterdami szurkolók megpróbálták betörni a stadion főbejáratát. A rendőrség az ultrák feloszlatása érdekében könnygázt vetettek be.

A holland szövetség hétfőn döntötte el, hogy az 56. percben félbeszakadt mérkőzés hátralévő részét szerdán kell lejátszani zárt kapuk mögött, ezért a szerdára kiírt Ajax-FC Volendam találkozót elhalasztották. A folytatás harmadik percében a címvédő még egyszer betalált, így alakult ki a 4-0-s Feyenoord-siker.