Vágólapra másolva!
A világbajnok spanyol női labdarúgó-válogatott péntek este a Nemzetek Ligája A divíziójában lépett pályára, a Svédország otthonában megrendezett meccs közben pedig a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) bejelentette az integritási igazgatójának, Miguel García Cabának a menesztését.

A spanyol válogatottnál nyáron a történelmi, első vb-diadal indított el lavinát, ugyanis
Rubiales az angolok ellen 1-0-ra megnyert finálé után, a díjátadás közben szájon csókolta Jenni Hermosót. A válogatott játékosai bojkottot hirdettek, és ez azután is fennmaradt, hogy a nemzetközi szövetség által felfüggesztett elnök végül szeptember 10-én lemondott a tisztségről. Végül e hét szerdáján szüntette be a bojkottot a csapat két focista kivételével, miután a spanyol kormány közbenjárására olyan megállapodás született, amely várhatóan azonnali szerkezeti változásokat eredményez az ország sportági szövetségében.

Pénteken már pályára is kellett lépnie a válogatottnak, amely Svédországban kezdte meg a Nemzetek Ligáját.

Az RFEF a találkozó 26. percére időzített egy bejegyzést a hivatalos közösségi oldalán, miszerint azonnali hatállyal meneszti az integritási igazgatóját, Miguel García Cabát.

Több spanyol szurkolót is felháborított a hír: egyrészt amiért mérkőzés közben kellett ilyen bejelentést tennie a szövetségnek, másrészt hogy éppen a jelen körülmények kellett az integritási igazgatót kellett kirúgni.

A svédországi találkozót a spanyol válogatott nyerte 3-2-re, a győztes gól egy 96. percben értékesített büntetőből született. A világbajnok együttes kedden Svájcot fogadja, amely egy Olaszország elleni vereséggel indította az NL csoportkörét.

Forrás