Vágólapra másolva!
Hosszas huzavona után vasárnap egy élő televíziós műsorban közölte, hogy lemond posztjáról a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales.

A spanyol sportvezető az ellentmondásos brit tévés, Piers Morgan "Cenzúrázatlan" (Uncensored) című műsorában jelentette be döntését.

Rubiales azt követően került a kritikák kereszttüzébe, hogy a női labdarúgó-világbajnokság augusztus 20-i döntője után szájon csókolta a győztes spanyol csapat kapitányát, Jenni Hermosót, anélkül, hogy az beleegyezett volna.

Az esetet előbb próbálta elbagatellizálni, majd azt állította, hogy Hermoso is tudta, mi fog történni. Rubiales azt követően sem volt hajlandó, hogy a FIFA felfüggesztette, sőt édesanyja éhségsztrájkba kezdett, és boszorkányüldözést emlegetett. A spanyol válogatott ezt követően jelezte, hogy addig nem fog pályára lépni, amíg Rubiales nem távozik a hivatalából. Végül azt követően jelentette be a lemondását, hogy a spanyol főügyészség befogadta Jenni Hermoso feljelentését, és vádat emelt ellene szexuális zaklatás miatt.