Döbbenet: így még soha nem látta a Liverpool legendás focistáját - fotó

Steven Gerrard, al-Ettifaq
Steven Gerrard továbbra is marad Szaúd-Arábiában
Vágólapra másolva!
A Liverpool legendás futballistája, Steven Gerrard idén nyáron a szaúdi bajnokságban szereplő al-Ettifaq csapatának vezetőedzője lett. Az egykori kiváló középpályás a szaúdi nemzeti ünnep alkalmából tradicionális viseletbe öltözött, így tisztelegve a közel-keleti ország kultúrája előtt.

Az angol válogatott egykori ikonja 2017-ben vonult vissza a profi futballtól, majd edzőként a Liverpool korosztályos csapatait, később pedig a Rangers és az Aston Villa együttesét is irányította. Gerrard idén nyáron lett a szaúdi ligában szereplő al-Ettifaq vezetőedzője, a csapathoz Jordan Henderson és Georginio Wijnaldum személyében két korábbi liverpooli játékos is csatlakozott.

A korábbi klasszis futballista a szaúdiak nemzeti ünnepe alkalmából hagyományőrző öltözéket vett fel:

a nyakába zöld-arany színben pompázó sálat tett, és a férfiak által viselt arab fejdísz, a kufija sem hiányzott a kellékei közül, mindemellett még egy csésze teával koccintott a jeles esemény apropóján. Gerrard ruházata a szurkolókat is meglepte, akik méltányolták az edző kedves gesztusát.

Gerrard csapata, az al-Ettifaq hét forduló után a negyedik helyen áll a szaúdi bajnokságban, egy ponttal megelőzve Cristiano Ronaldóék együttését, az al-Nasszrt.