A franciák ellen megmenekültek az újabb szégyentől a németek

Németország, Franciaország
12 September 2023, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Internationals, Germany - France, Signal Iduna Park. Germany's Thomas Müller (M) celebrates with teammates after his 1:0. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: David Inderlied/dpa (Photo by David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re nyert Franciaország ellen Dortmundban.

Hansi Flick állásába került a japánok ellen elszenvedett 4-1-es vereség, a szövetségi kapitány kirúgása után hárman, Rudi Völler csapatigazgató, Hannes Wolf, az U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint az ő segítője, Sandro Wagner irányították a csapatot a franciák elleni felkészülési meccsen.

Az Arsenalban is gyenge formát mutató Kai Havertz kikerült a németek kezdőjéből, ezúttal Thomas Müller volt az előretolt csatár, míg a legutóbbi vb-n ezüstérmes franciáknál Kylian Mbappé a kispadon kezdett.

Dinamikusan kezdett a német válogatott, amely Müller révén a 4. percben vezetést szerzett. Szép támadás után Benjamin Henrichs játszott az alapvonal mellől középre,

a Bayern München sztárja pedig egy átvétel után hét méterről a kapuba bombázott.

Tetszetősen és támadó felfogásban futballozott a bizonyítási vágytól fűtött német csapat, az utóbbi három meccsén vereséget szenvedő együttes ezúttal a szebbik arcát mutatta. Völleréket a 25. percben nagy veszteség érte, Ilkay Gündogant sérülés miatt le kellett cserélni, a Barcelona középpályása a könnyeivel küzdve jött le a pályáról.

A franciák az első félidő második felében már fölényben játszottak, de nem tudtak egyenlíteni a szünet előtt.

Thomas Müller góljával szereztek vezetést a németek Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Rolf Vennenbernd

Az 57. percben a Real Madrid sztárja, Aurelien Tchouameni lövését kellett bravúrral védenie Marc-Andre Ter Stegennek, de a labda a németeknél volt többet. A 67. percben Florian Wirtz akár el is dönthette volna a meccset, ám közeli lövését blokkolta a francia védelem.

A hajrában nyomott az egyenlítésért Didier Deschamps együttese, a 82. percben Antoine Griezmann léc alá tartó tekerését kellett szögletre ütnie Ter Stegennek.

A 87. percben egy eladott labdára lecsapott a német csapat, amely gyorsan lekontrázta a franciákat, és a támadás végén Leroy Sané higgadtan helyezett a jobb alsó sarokba.

A végére felpörögtek az események, Eduardo Camavinga felrúgásáért büntetőt kaptak a franciák, Griezmann pedig gólra váltotta a tizenegyest.

Leroy Sané gólja döntött a franciák ellen Forrás: AFP/Odd Andersen

A folytatásban az eredmény már nem változott, 2-1-re nyert a német válogatott, amely mindössze második győzelmét aratta 2023-ban, ugyanis ezt megelőzően még márciusban tudta legyőzni Perut egy barátságos mérkőzésen.

Az angolok Glasgow-ban 3-1-re verték a skótokat, akik 1999-ben győztek legutóbb a legősibb riválisuk ellen.

Eredmények:
Németország-Franciaország 2-1 (1-0)
Skócia-Anglia 1-3 (0-2)