Nem lesz a Liverpool kezdőcsapatában Szoboszlai

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Newcastle United and Liverpool at St. James's Park, Newcastle on Sunday 27th August 2023. (Photo by Robert Smith/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A LASK elleni Európa-liga-csoportmérkőzésére készülő Liverpoolt irányító Jürgen Klopp felforgathatja csapatát, a pihentetés jegyében több alapember pályára lépésére is a második félidőben van nagyobb esély, így Szoboszlai Dominikot a cserék közé nevezhetik Linzben.

Új terep és új kihívás vár a Liverpoolra, csütörtökön ugyanis kezdetét veszi Európa-liga-csoportkörös szereplése. Az E jelzésű négyesbe sorolt gárda a LASK, a Royale Union és a Toulouse csapatát megelőzve szeretne a legjobb tizenhat közé jutni, az első erőpróba Linzben vár rá.

A találkozó toronymagas esélyese a szintén kiválóan teljesítő és lényegesen erősebb bajnokságban viaskodó Liverpool – még akkor is, ha

Jürgen Klopp menedzser vélhetően felforgatja alapcsapatát, és olyanoknak ad lehetőséget, akiknek az idény során eddig epizódszerep jutott

- írja az nso.hu.

Szoboszlai Dominik pihenhet a LASK ellen Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

A Liverpool Echo úgy kalkulál, hogy sok más sztár mellett Alexis Mac Allistert és Curtis Jonest

a pihentetés jegyében a cserék közé nevezhetik – csakúgy, mint Szoboszlai Dominikot.

A 22 éves magyar középpályás a „vörösök" idénybeli összes bajnokiját végigjátszotta, így nem lenne meglepő, ha túlterhelését elkerülendő Linzben csak a második félidőben kapna szerepet. Pedig az eddigi játékát látva kirobbanó erőállapotnak örvend, ennek is tulajdonítható, hogy a Wolverhampton ellen az első félidőben akkorát sprintelt visszafelé, hogy közel járt ahhoz, hogy megdöntse a ligarekordot: 36.76 kilométer/órás sebességet mértek nála, amivel Kyle Walker (37.31) mögött a Premier League történetének második leggyorsabb játékosa lett.