Döbbenetes botrány miatt szakadt félbe az egyik legnagyobb európai focirangadó - videó

Ajax, Feyenoord
This photograph taken on September 24, 2023, shows smoke rising from fireworks thrown on the field by Ajax' supporters during the Dutch Eredivisie football match between Ajax Amsterdam and Feyenoord at the Johan Cruijff Arena in Amsterdam. (Photo by Olaf Kraak / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokságban megrendezett Ajax-Feyenoord rangadó botrányos körülmények miatt félbeszakadt, miután az őrjöngő szurkolók pirotechnikai eszközöket dobáltak be a pályára.

A holland futball legnagyobb rangadóján, a "Klassiekeren" a Feyenoord lefutballozta a hazai pályán játszó Ajaxot, és a 37. percben már 3-0-ra vezetett. Az amszterdami sztárcsapat drukkerei nehezen viselték az egyoldalú meccset és az első félidő végén pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, amiért 10 percre félbe kellett szakítani a találkozót.

A kedélyek a második játékrész elejére sem csillapodtak, az Ajax-szurkolók megint fáklyákat dobáltak a pályára, és ezek után már az a döntés született, hogy félbeszakítják a derbit.

Az Ajax szurkolói botrányosan viselkedtek a Feyenoord elleni rangadón Forrás: AFP/Olaf Kraak

A Nemzeti Sport megírta, hogy az ultrák a Johan Cruijff Arena főbejáratát is megrohamozták, aggresszíven törtek zúztak, és nem akarták, hogy bárki távozzon.

A balhé a stadionon kívül is folytatódott a szurkolók a lovas rendőrökkel is összecsaptak.