Különleges világrekordot jelentett be a legendás focicsapat

cup stadion fan gras volwassen Seizoen Rood wedstrijd menigte Viering Competitie Rook mannen voetbal Fans supporters finale PSV Actie Philips WINST speler supporter beker huldiging onthaal HULDIGEN groep mensen sportlocatie Grote groep mensen 2022/2023 Co
EINDHOVEN - Players in the Philips Stadium during the celebration of PSV. The football club from Eindhoven has the KNVB Cup back in its hands thanks to a victory over Ajax. The team of coach Ruud van Nistelrooij defeated Ajax in the final in De Kuip on penalties. ANP ROB ENGELAAR netherlands out - belgium out (Photo by ROB ENGELAAR / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő PSV Eindhoven a közösségi oldalán adta hírül, hogy éppen csütörtökön ünnepelte a 110 éves évfordulóját, és egyúttal azt is, hogy szponzori kapcsolatban áll a névadójával.

Az egyszeres BEK- és UEFA-kupa-győztes, 24-szeres holland bajnok és 11-szeres holland kupagyőztes klubot rendszerint PSV-ként emlegetik, a teljes neve azonban Philips Sport Vereniging.

A klub neve onnan ered, hogy 1913-ban a holland elektronikai termékeket gyártó cég, a Philips alkalmazottjai alapították a csapatot, és a kapcsolat a cég és a klub között azóta is fennmaradt.

A PSV tájékoztatása szerint ez a 110 éves szponzori kapcsolat a teljes világon egyedülálló:

nincs még egy olyan társulás, amely ennél régebb óta áll fent. Ezt pedig a Guinness is elismerte,

így valóban egy hitelesített világrekordot tudhat magáénak Eindhoven első számú focicsapata és a Philips.

A PSV a spanyol Sevillával, az angol Arsenallal és a francia Lensszal egy négyesbe került a BL-csoportkör csütörtöki sorsolásán.