Új tulajdonosa lett a Liverpool focicsapatának

Liverpool FC v Brentford FC - Premier League EPL Season 2022-3 Soccer Saturday 6th May 2023 Liverpool vs Brentford Premier League Horizontal FOOTBALL
General view of Anfield Stadium during the Premier League match between Liverpool and Brentford at Anfield, Liverpool on Saturday 6th May 2023. (Photo by Mike Morese/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool FC többségi részvényeit birtokló Fenway Sports Group (FSG) bejelentette, hogy a Dynasty Equity kisebbségi részesedést vásárol a klubban.

Az FSG 2010 októberében 300 millió fontért vásárolta a Liverpool csapatát, amelyet jelenleg 4,3 milliárd fontra becsülnek. Ebből most

a szintén amerikai Dynasty Equity 82 és 164 millió font közötti értékben, azaz 1,9-3,8 százalékban vásárol részesedést.

A befolyt összeget az FSG

adósságtörlesztésre és a tőkekiadások finanszírozására fordítja.

Az amerikai óriásvállalat korábban olyan közleményt adott ki, hogy nyitott a Liverpool FC eladására, de azóta nem tett újabb lépéseket az ügy érdekében.

Az FSG tárgyalt több befektetési csoporttal is, de a Dynasty Equity volt az egyetlen, amely megfelelőnek látszott a résztulajdonosi szerepkörre. A Dynasty Equity-t tavaly alapította Jonathan Nelson és Don Cornwell, akik azt tervezik, hogy kisebbségi részesedést vásárolnak a világ különböző klubjaiban – a Liverpool kisebbségi részesedésének megvásárlása az első nagyobb befektetésük.

A közelmúltban a másik liverpooli PL-csapat, az Everton is tulajdonosváltáson ment át, bár a Kékeknél a többségi tulajdonjogot vette át a szintén amerikai 777 Partners.

Forrás