Elképesztő, hogyan reagált a Barcelona a Real Madriddal szembeni botrányra

FC Barcelona v Real Madrid CF - LaLiga Santander NurPhoto Soccer Soccer Match Competition LaLiga LaLiga 2022-23 Real Madrid Barcelona Clasico Madrid - Spain Horizontal SPORT PLAYER SOCCER PLAYER STADIUM
Pablo Martin Paez Gaviria 'Gavi' of FC Barcelona during a match between FC Barcelona v Real Madrid as part of LaLiga in Barcelona, Spain, on March 19, 2022. (Photo by Alvaro Medranda/NurPhoto) (Photo by Alvaro Medranda / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona a Real Madrid számára kedvező és a Barcának ártó, tévesnek vélt játékvezetői ítéletek felsorolásával reagált arra a választottbírósági jelentésre, amely szerint a szezon eddigi négy fordulójában a katalánokat segítette a legtöbb téves bírói és videóbírós döntés.

A jelentésben több olyan példát is felsoroltak, amelyeknél egy téves ítélet a Barcelonát segítette. A katalán klub vezetői úgy döntöttek, hogy válaszul felsorolnak hét vitatható döntést, amelyek közül négy a Real Madridnak kedvezett, három pedig a Barcelona számára volt hátrányos – és ezek közül csak részben mentette meg a hibásnak vélt játékvezetői ítéletet a videóbíró.

  • Az első fordulóban a Real-védő Éder Militao egyik szabálytalansága miatt büntetőt kellett volna ítélni az Athletic Bilbaónak, de a sípszó elmaradt, és a videóbíró sem döntött másként.
  • Az Almería-Real Madrid meccsen 1-1-es állásnál Jude Bellingham kezezése után nem jutott büntetőhöz a hazai csapat.
  • A Celta Vigo egyik gólját érvénytelenítették, egy, a Real kapusa ellen elkövetett szabálytalanságra hivatkozva.
  • A legutóbbi játéknapon a Real-csatár Joselu gólja lesről született a katalánok szerint, mégis megadták.
  • A Getafe-Barcelona mérkőzés hosszabbításában (0-0-s állásnál) a videóbíró elvett egy tizenegyest a Barcelonától, miután a játékvezető a felvételt megnézve úgy ítélte meg, hogy Gavi kézzel ért a labdába.
  • A Cadiz ellen 2-0-ra megnyert meccsen Lamine Yamal és Robert Lewandowski buktatásáért sem járt büntető a Barcelonának.
  • A harmadik fordulóban a Villarreal egyik gólja a Barcelona szerint lesről született a katalánok ellen.
Josep Maria Bartomeu a Real ellen fordult Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barcelona korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu továbbá kedden azt a lépést is megtette, hogy a bíróságon kérte a Real Madrid távolmaradását a Negreira-ügyben – ám a bíró elutasította a kérést, és minden La Liga-csapatnak engedélyezte a részvételt a tárgyalásokon és a vizsgálatban. Mint ismert, a vádak szerint a spanyol játékvezetői bizottság korábbi alelnöke és a katalán bírói testület vezetője, José María Enríquez Negreira legalább 3 éven át, 2016 és 2018 között jelentős pénzösszeget kapott a számlájára a Barcelona csapatától.

A címvédő Barcelona egy döntetlen után háromszor győzött eddig a La Liga mostani idényében, miközben a Real hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

Forrás