Bombagól után sérülés és egy eddig sosem látott találat a franciák Eb-selejtezőjén

Horizontal
France's forward #09 Olivier Giroud reacts after picking up an injury during the UEFA Euro 2024 football tournament Group B qualifying match between France and Republic of Ireland, at the Parc des Princes stadium in Paris, on September 7, 2023. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki ezüstérmes francia válogatott hazai pályán 2-0-ra győzött Írország ellen a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők ötödik fordulójának csütörtöki játéknapján, ezzel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a csoportját.

Didier Deschamps együttese Aurélien Tchouaméni 19. percben lőtt bombagóljával szerezte meg a vezetést, amikor a Real Madrid játékosa bő 20 méterről lőtte ki kapásból, nagy erővel a bal sarkot. A második félidő elején a bokasérülést szenvedő Olivier Giroud helyére becserélt Marcus Thuram is eredményes volt, aki egy lecsorgó labda kapuba lövésével az első gólját szerezte a francia válogatottban.

Öt forduló után már 15 pontnál járnak a franciák, és kilencpontos előnnyel vezetik a csoportjukat Forrás: AFP/Franck Fife

A B csoport másik meccsén a hollandok akár a továbbjutás szempontjából is meghatározó sikert értek el Görögország ellen, Ronald Koeman csapata a 39 perc alatt bebiztosított győzelemmel ugyanis fellépett a csoport második helyére.

Az E csoportban Csehország nem tudott győzni Albánia ellen, így

ugyan Lengyelország Robert Lewandowski hajrábeli duplájával kiszenvedte a győzelmet a Feróer-szigetek ellen, a selejtezősorozat felénél a csehek mögött az albánok állnak kijutó pozícióban.

A H csoportban a finnek délutáni sikere után este a dánok és a szlovénok is nyertek, így ez a hármas Kazahsztánnal kiegészülve három ponton belül áll a csoport első négy helyén.

A 2024-es, németországi kontinensviadalra a csoportok első két helyezettje jut ki automatikusan.

Európa-bajnoki selejtezők, 5. forduló:
G csoport:
Litvánia-Montenegró 2-2 (0-0)
Szerbia-MAGYARORSZÁG 1-2 (1-2)
B csoport:
Franciaország-Írország 2-0 (1-0)
Hollandia-Görögország 3-0 (3-0)
E csoport:
Csehország-Albánia 1-1 (0-0)
Lengyelország - Feröer-szigetek 2-0 (0-0)
H csoport:
Kazahsztán-Finnország 0-1 (0-0)
Dánia-San Marino 4-0 (3-0)
Szlovénia - Észak-Írország 4-2 (3-1)