A David Beckhammel közös zuhanyzását is felelevenítette a visszavonulását bejelentő focista

Square Horizontal
Bolton Wanderers' English defender David Wheater (R) vies with Arsenal's English striker Alex Oxlade-Chamberlain (L) during the English Premier League football match between Bolton Wanderers and Arsenal at The Reebok Stadium in Bolton, north-west England on February 1, 2012. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo by ANDREW YATES / AFP)
Vágólapra másolva!
A közösségi oldalán jelentette be David Wheater, hogy visszavonul az aktív labdarúgástól és a saját akadémiájára koncentrál. A korábbi angol utánpótlás-válogatott focista nem vette teljesen komolyan a közleményét.

David Wheater a Middlesbrough színeiben vált ismert játékossá, majd a Bolton Wanderers középhátvédjeként is több szezont töltött el a Premier League-ben. Minden utánpótlás-korosztályban pályára lépett a válogatottban, és 2008-ban a felnőttek közé is kapott meghívót, de ott már nem játszott.

Az utóbbi években már alsóbb ligákban játszott, legutóbb a hatodosztályú Darlington focistája volt.

Pénteken este Wheater bejelentette, hogy nem folytatja tovább a karrierjét, a bejegyzésében pedig különös gondolatok is szerepeltek.

„Úgy hiszem, hogy végre eljött az idő, hogy szögre akasszam a cipőket. Köszönöm a Middlesbrough-nak, a Boltonnak, a Darlingtonnak és Angliának, imádtam minden percét az ottani szerepléseimnek, de ahelyett, hogy érzelmes lennék, inkább elmondom az igazat.

Amikor felszedem a földről a gyerekjátékokat, a hátamba is belehasít a fájdalom – írta a 36(!) éves Wheater. –

Ez egy pokoli menet volt, minden szinten képviselni az angol válogatottat és a felnőttek között kispadon ülni, de legalább