Vágólapra másolva!
A Ferencvárossal azonos Konferencia-liga csoportban szereplő Fiorentina vasárnap délután 2-0-ra nyert az Udinese otthonában a Serie A 5. fordulójában. A firenzei csapat remekül kezdte a szezont, azonban most az udinei győzelem vezéráldozattal járt, ugyanis a csapat egyik legjobb játékosa, a brazil Dodo súlyos sérülést szenvedett.

A 166 centis jobb hátvéd már a találkozó hatodik percében megsérült, ezt követően sírva hagyta el a játékteret. Hétfőn aztán a Fiorentina hivatalos honlapján közölték, hogy Dodo jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így a brazil focistára hosszú kihagyás vár, ugyanis egy ilyen sérülésből akár hat-kilenc hónapig is eltarthat a felépülés.

A brazil Dodónak minden bizonnyal a teljes szezont ki kell hagynia Forrás: NurPhoto via AFP/Lisa Guglielmi/LiveMedia

A 24 éves jobb hátvéd tavaly nyáron igazolt a Sahtar Donyeck csapatától Fiorentinához, 57 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt lőtt és négy gólpasszt adott. A transfermarkt 20 millió euróra becsüli az értékét, ezzel a Fiorentina keretének második legértékesebb játékosa az argentin világbajnok Nicolás González után.

A firenzei együttes jövő csütörtökön a Kl csoportkörének második fordulójában éppen a Ferencvárost fogadja, majd az utolsó fordulóban, december 14-én látogat Budapestre.