Durván kritizálták a bírót és korrupcióról beszéltek a Real Madridnál a sima vereség után

Atletico Madrid v Real Madrid CF - LaLiga EA Sports soccer LaLiga EA Sports Atletico Madrid Real Madrid CF Javier Alberola Rojas Real Madrid players protest EA Sports match Civitas Metropolitano Stadium September 24 2023 Madrid Jose Breton Pics Action Nur
Real Madrid players protest to referee Javier Alberola Rojas during the LaLiga EA Sports match between Atletico Madrid and Real Madrid CF at Civitas Metropolitano Stadium on September 24, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának rangadóján az Atlético Madrid hazai pályán 3-1-re legyőzte a Real Madridot. A vendégek saját televíziós csatornája a meccs után több játékvezetői tévedést is kiemelt, ami az ő csapatukat sújtotta.

Az Atlético 18 perc után már két góllal vezetett, majd a szünet előtt hiába szépített a Real Madrid, a második játékrész elején egy újabb hazai fejesgól végleg eldöntötte a találkozót, amely a Real első szezonbeli vereségét jelentette.

A meccsen Javier Alberola Rojas játékvezető összesen négy sárga lapot osztott ki, a Real Madrid tv-csatornája, az RMTV szerint azonban a hazaiaknak egy piros lap is kijárt volna.

„Szörnyű játékvezetői ténykedés Alberola Rojas részéről. A szerencsétlen [utalva a játékvezetőre] teljesítménye meghatározta az eredményt, és megváltoztatta a mérkőzést.

– idézte az elhangzottakat a goal.com. –

Ugyanazokat a súlyos hibákat követik el újra a Real Madriddal szemben. Emlékezzünk rá, hogy ez a játékvezető egyike azoknak, akik [a Játékvezetői Bizottság korrupcióval vádolt korábbi alelnöke] Enriquez Negreira fia képzéseit veszik igénybe. Annak ellenére, hogy a bíró rendszerszintű korrupcióról beszélt, ezek a játékvezetők továbbra is bíráskodhatnak. Még a regionális szinthez sincs meg a képessége. Azonban a hibái ellenére is folyamatosan halad előre a ranglétrán."

A műsorban három konkrét eset hangzott el, ahol a Real Madrid-szimpatizánsok szerint nagy hibát vétett a játékvezető vagy a VAR-szoba.

  • Camavinga 44. percben szerzett góljánál a videóbíró úgy ítélte meg, hogy Rodrygo beadásánal lesen tartózkodott Rüdiger, így a gólt érvénytelenítette. Az RMTV felvetése szerint mivel Rüdiger nem ért a labdához, így a gólt meg kellett volna adni.
  • Az első gól előtt az RMTV szerint az Atlético egyik játékosa szabálytalankodott Bellinghammel szemben, de a játékvezető mégsem fújta le ezt.
  • A már említett kiállítást pedig az RMTV szerint Giméneznek kellett volna kapnia, aki olyan súlyos szabálytalanságot követett el Rodrygo ellen, hogy "akár a kórházba is küldhette volna a brazilt", ha még rosszabbul ér oda.

Azt, hogy a Játékvezetői Bizottság is hasonlóan gondolkodik-e, és Javier Alberola Rojas kap-e valamilyen büntetést az esetleges hibáiért, egyelőre még nem derült ki.