Újabb ember halt meg a foci-vb közben kitört lövöldözések során

Auckland, lövöldözés, női foci-vb, rendőrség
Police officers cordon off an area near the site of a shooting in central Auckland on July 20, 2023. New Zealand Prime Minister Chris Hipkins said a shooting that killed two people in central Auckland hours before the women's football World Cup opener July 20, 2023 was not linked to a national security threat and the tournament will go ahead as planned. (Photo by Saeed KHAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, egy ember pedig súlyosan megsérült, miután csütörtökről péntekre virradó éjjel lövöldözés tört ki az új-zélandi Aucklandben.

Auckland az utóbbi hetekben a szokottnál jóval nagyobb figyelmet kap, ugyanis az ausztrál-új-zélandi közös rendezésű női labdarúgó-világbajnokság egyik fő központjának számít: hat darab csoportmérkőzést rendeztek itt, az egyenes kieséses szakaszban pedig három találkozónak ad otthont.

A július 20-ai nyitómérkőzésre is a nagyvárosban került sor, és közvetlenül az Új-Zéland–Norvégia összecsapás előtt egy, a norvég válogatott szállodája melletti építkezésen

egy 24 éves férfi lövöldözni kezdett, és három embert meg is ölt.

A szombati Svájc–Spanyolország nyolcaddöntő előtt aztán újabb lövöldözésre került sor. Ezúttal a Queen Streeten,

Auckland belvárosában tört ki verekedés, aminek egy férfi vetett véget, aki elővette a lőfegyverét, és egy embert fejen, egy másikat pedig hason lőtt.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy egyikük bele is halt a sérüléseibe, a másikat kórházban ápolják. A lövöldöző férfi ellen hajtóvadászat indult.

A városban az újabb eset után

pánik tört ki, többen is a foci-vb megrendezésének tulajdonítják az eddig békés városban két hét alatt elkövetett két gyilkosságot.

Craig Bolton őrmester azonban úgy véli, a helyi lakosság nincs veszélyben, mert ezek véletlen incidensek voltak, nem a női labdarúgó-vb miatt történtek meg.

Forrás