Vágólapra másolva!
Az ilyet hívjuk eseménydús pénteknek: annyi minden történt, hogy alig tudjuk kiválogatni a sok izgalmas hír közül a legizgalmasabbakat.

Kezdjük atlétikával: élőben is bemutatkozott az augusztus 19-27. közötti budapesti atlétikai világbajnokság kabalafigurája, YouHuu. A jókedvű és igencsak sportos racka az esti NB I-es meccsen már az első show-t is megcsinálta a szurkolók legnagyobb döbbenetére.

A felcsúti meccs azonban nem csak Youhoo színrelépése miatt lett emlékezetes: a Puskás Akadémia és az Újpest hatgólos drámája biztos ott lesz az év legjobb meccsei között.

Ha a meccs után esetleg balszerencsére panaszkodtak volna a felcsútiak, mit szóljanak a Hertha-drukkerek, és mit mondjon Dárdai Pál? A magyar edző csapata drámai módon bukta el első hazai bajnokiját a német másodosztályban.

Ugorjunk egy kontinenst: az amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben természetesen minden szem Lionel Messire szegeződik, így mindenki láthatta, amint az argentin szupersztár balhéba keveredett a játékoskijáróban.

Az ausztrál - új-zélandi közös rendezésű női foci-vb-n ennél sokkal súlyosabb dolog történt: az új-zélandi Aucklandben néhány napon belül a második lövöldözés tört ki, ezúttal egy férfi vetett véget lőfegyverrel két másik vitájának.

Ha eddig kételkedett benne, hogy Szoboszlai Dominik megállja-e a helyét a Liverpool csapatában, immár végképp leszámolhat a kétségeivel.

A magyar támadó sztár lesz a PL-ben, a Klaksvík játékosai azonban máris sztárok a hazájukban. Az újabb BL-bravúr után megint kitört az őrület, amikor hazatért a csapat Svédországból.

Mike Tyson is hallatott magáról: az egykori nehézsúlyú világbajnok szerepet vállalt Tyson Fury és Francis Ngannou bokszmeccsében.