Vágólapra másolva!
Romelu Lukaku, a Chelsea belga válogatott támadója kölcsönben az olasz AS Roma csapatához igazol.

A Telegraph azt írja, hogy a 30 éves támadó kölcsönvételéről négy napig tárgyalt a Chelsea és az AS Roma, melynek a végén hétfő este megszületett a megállapodás. Az olasz csapat 5 millió eurót fizet az angol klubnak Lukaku egyéves kikölcsönzéséért, a belga támadó pedig belement a fizetéscsökkentésbe, így az olasz fővárosi csapatban "csak" 6 millió euró lesz a bére.

Olasz sajtóértesülések szerint Lukaku kedden érkezik Rómába orvosi vizsgálatra, és ha mindent rendben találnak, akkor csatlakozhat José Mourinho csapatához.

Romelu Lukaku a BL-döntő után rengeteg munkát adott a mémgyárosoknak Forrás: AFP/Yasin Akgul

A Chelsea azon volt, hogy eladja Lukakut ezen a nyáron, azonban a belga támadó nem akart Szaúd-Arábiába igazolni, az Internazionale csapatához pedig nem mehetett vissza, ugyanis a milánói klubnál kegyvesztetté vált, miután kiderült, hogy tárgyalásokat folytatott az ősi rivális Juventusszal.

Azonban Lukaku Torinóba sem tudott igazolni, ugyanis a Juventus-szurkolók látni sem akarták a csatárt, ezért a városban kifeszítettek egy molinót, melyen a következő szöveggel üzentek neki:

"Lukaku, maradj Milánóban! Már van cserekapusunk"

Az üzlet aztán akkor hiúsult meg véglet, amikor a Juventus-szurkolók a csapat egyik nyári edzőmeccse után a pályán tüntettek Lukaku ellen, hogy a klub ne igazolja le a belga csatárt.