Vágólapra másolva!
Az Inter Miami 4-4-es rendes játákidőt követően tizenegyesekkel búcsúztatta a házigazda FC Dallast a Ligák Kupája nyolcaddöntőjében. A meccs hőse ezúttal is Lionel Messi volt, aki két gólt is szerzett, ráadásul a tizenegyesét is értékesítette. Ami viszont még ennél is érdekesebb, hogy a bejárta az internetet a hétszeres aranylabdás támadó első gólja, ami kísértetiesen hasonlít arra a legendás találatra, melyet 2017 áprilisában lőtt a Real Madrid otthonában.

2017. április 23-án a Barcelona 3-2-re nyert a Real Madrid ellen a Santiago Bernabéu Stadionban. A találkozó hőse Lionel Messi volt, aki két góllal vette ki a részét a sikerből, a győztes gólt ráadásul a 92. percben lőtte Jordi Alba átadása után.

Lionel Messi ikonikus ünneplése a 2017-es El Clásico után Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Messi FC Dallas elleni gólja azért is volt döbbenetes, mert a gólpasszt ezúttal is a korábbi barcelonai csapattársa, Jordi Alba adta a hétszeres aranylabdásnak, maga a támadás pedig egy az egyben olyan, mintha újra megrajzolták volna a hat évvel ezelőtti Real Madrid elleni gólt.

Érdekesség, hogy Jordi Alba az egyik legjobb játszótársa Lionel Messinek. Az Európa-bajnok spanyol hátvéd pályafutása 24. gólpasszát adta a hétszeres aranylabdásnak, aki csak Pedrótól (25), Xavitól (31), Iniestától (37), Dani Alvestől (42) és Luis Suáreztől (47) kapott több gólpasszt pályafutása során.