A Bundesliga-csapat szerződést hosszabbított a spanyol sztáredzővel

firo : May 18th, 2023, football, UEFA Europa League Euroleague semifinal second leg Bayer Leverkusen - AS Roma XTIMEDIF Soccer Spo UEFA Europa League Euroleague Bayer Leverkusen - AS Roma Semi-final return leg Square Horizontal
firo : May 18th, 2023, football, UEFA Europa League Euroleague semi-final second leg Bayer Leverkusen - AS Roma coach: José Mourinho jose with xabi alonso (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer 04 Leverkusen idő előtt - az előző kontraktusa 2024 nyarán járt volna le - két évvel meghosszabbította a vezetőedző, Xabi Alonso szerződését. A spanyol tréner új szerződése 2026. június 30-ig szól.

Xabi Alonso tavaly októberben vette át a Leverkusen irányítását, majd az Európa-liga elődöntőjéig vezette a csapatot, míg a Bundesligában a hatodik helyen végzett az együttessel.

Xabi Alonso az El-elődöntőig vezette tavaly a Bayert Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto/Jurgen Fromme

Werner Wenning, a Bayer 04 elnöke úgy látja, hogy a játékosként világ- és Európa-bajnok klasszis Xabi Alonso stabilizálta és megfelelően átalakította a csapatot egy nehéz szakaszban. Most pedig szeretnék megtenni a következő lépéseket.

„Nagyon hálás vagyok a Bayer Leverkusennek a bizalomért. Ugyanazok az elképzeléseink a jövőt illetően a vezetőkkel – mondta Xabi Alonso. „Ez egy nagyon jó és nyugodt alap a munkához. Az elmúlt szezont pozitívnak látom, de többet akarok, akárcsak a klub. Most elszántan dolgozunk ezen."