Szoboszlai Dominikról áradozik Jürgen Klopp

Liverpool V Leicester City - Pre-Season Friendly NurPhoto General News Human Interest July 30 2023 30th July 2023 Pre Season Match Jurgen Klopp Dominik Szoboszlai Liverpool Leicester City National Stadium Singapore Suhaimi Abdullah/NurPhoto Horizontal FRI
Jurgen Klopp, manager of Liverpool with Dominik Szoboszlai during the pre-season friendly match between Liverpool and Leicester City at National Stadium on July 30, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere ugyanolyan izgatott a 22 éves Szoboszlai Dominik bemutatkozása kapcsán, mint a szurkolók, de a német menedzser szerint Szoboszlai még tovább fog fejlődni a következő hetekben, hónapokban.

A Liverpool hivatalos odala Jürgen Klopp Sky Sports-nak adott interjúját idézte, amiben a magyar válogatott csapatkapitányáról áradozott. Szoboszlai a Bournemouth ellen a meccs legjobbja volt, fáradhatatlanul dolgozott a középpályán, főleg azt követően, hogy Alexis Mac Allister piros lapot kapott.

„Nagyon tetszett, amit láttam.

Jürgen Klopp nagyon elégedett Szoboszlai Dominikkal Forrás: NurPhoto via AFP/Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Suhaimi Abdullah

Még sokat fog fejlődni, amikor sikerül tökéletesen beilleszkednie. Nyilvánvalóan nem okoz neki gondot az alkalmazkodás, de ennél még jobb lesz, nagyon elégedettek vagyunk vele. Az első naptól hihetetlen energiával ugrott a munkába, már most a csapat közepe, ami nagyon jó hír.

Megvan a sebessége, hogy kulcspasszokat adjon, technikás, jó a befejezésekben, amit még nem is igazán láthattunk, de kivételesen jól lő. Kicsit hátrébb vontuk, most több szerepe van a játék irányításában, ezt élvezi és jól is teljesít, nagyon jól" - mondta Jürgen Klopp.

Szoboszlai eddig többnyire a háromfős középpálya jobboldalán szerepelt, de Mac Allister kiállítása után mélyebben is jól teljesített.

„Így játszottunk az első két meccsen és a nyári előkészületi meccseken is, de ez nincs kőbe vésve. Az eddig mutatottakon kívül tud a középpálya másik oldalán is focizni, 4-4-2-ben pedig szinte bárhol. Akár a támadóhármasban, attól függ, hol van rá szükségünk" – mondta Klopp.