Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, a Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City edzője hónapokig nem számíthat csapata legjobb játékosára, a belga válogatott Kevin De Bruyne-re.

A Manchester City 32 éves középpályása a Burnley elleni mérkőzésen szenvedett combsérülést, ezért már a találkozó 23. percében le kellett cserélni. A belga játékosnak az utóbbi időben többször is gondja volt a combjával. Az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-döntőben is le kellett cserélni a 36. percben, akkor kiderült, hogy De Bruyne már hónapok óta sérülten játszott, ugyanis kisebb szakadások voltak a combjában.

– mondta a belga karmester a májusi BL-döntő után.

Kevin De Bruyne az előző szezonban rengeteg gólpasszt adott Erling Haalandnak Forrás: AFP/Franck Fife

A hétfői vizsgálatok után Pep Guardiola, a Manchester City edzője elmondta, hogy az sincs kizárva, hogy De Bruyne-t meg kell műteni.

– mondta a szerdai Sevilla elleni Szuperkupa-mérkőzés előtt Pep Guardiola, hogy attól tart, hogy három-négy hónapig nem számíthat csapata legfontosabb játékosára.

A 32 éves Kevin De Bruyne az előző szezonban 49 meccsen lépett pályára, 10 gólt lőtt, mellette pedig kiosztott 31 gólpasszt,

ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Manchester City megnyerte az angol bajnokságot, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját.