Vágólapra másolva!
Nemrégiben 45 évesen bejelentette visszavonulását minden idők egyik legjobb kapusa, az olasz világbajnok Gianluigi Buffon. A kapuslegenda szerint azonban két játékos jobb volt nála a pályafutása során.

Buffon 1995-ben a Parma csapatában kezdte a pályafutását, amelyben 220-szor lépett pályára, 1999-ben pedig megnyerte a csapattal az UEFA-kupát és az Olasz Kupát.

A legendás kapus 2006-ban világbajnoki címet nyert az olasz válogatottal. Buffon a 2006-os németországi világbajnokságon mindössze két gólt kapott: egy öngólt a csoportkörben, a fináléban pedig büntetőből Zinedine Zidane vette be a kapuját.

Az olasz játékost sokan minden idők legjobb kapusának tartják, de Buffon szerint nem ő volt a legjobb.

- árulta el a Juventus legendája.

Buffon vb-t is nyert Forrás: ddp images via AFP/Jochen Luebke


- szerénykedett Buffon.

Az egyetlen nagy trófea, amelyet Buffon sosem tudott megnyerni, a Bajnokok Ligája serleg volt: 2003-ban az AC Milantól, 2015-ben a Barcelonától, 2017-ben pedig a Real Madridtól kapott ki a Juventus a fináléban.

2001 nyarán világrekordnak számító 52.88 millió euróért szerződtette a Juventus. Buffon 17 évig védett a torinói csapatban, amellyel összesen tíz bajnoki címet nyert, nem mellesleg a csapatnál maradt, amikor a 2006-os calciopolibotrány miatt kizárták a csapatot a Serie A-ból és a másodosztályba száműzték.

Buffon 2018 nyarán a Paris Saint-Germainhez igazolt, de mindössze egy szezont követően visszatért a Juventushoz, majd 2021 nyarán a másodosztályban szereplő Parmához igazolt, ahol pályafutása végéig védett.