Visszatér a Bajnokok Ligájába a visszavonult spanyol bohócbíró

fbl Horizontal HEADSHOT PROFILE REFEREE PORTRAIT-AMERICAN SHOT FOOTBALL
Spanish referee Antonio Miguel Mateu Lahoz gestures during the Spanish league football match between Real Valladolid FC and Club Atletico de Madrid at the Jose Zorilla stadium in Valladolid on April 30, 2023. (Photo by CESAR MANSO / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ egyik leghírhedtebb labdarúgó-játékvezetője, Antonio Mateu Lahoz az előző szezon végén visszavonult az aktív bíráskodástól, de egy új szerepben a focipálya közelében marad a jövőben is.

A gesztikulálásairól és a focistákhoz való különös hozzáállásáról ismertté vált Lahoz tavaly decemberben előbb az Argentína-Hollandia vb-negyeddöntőn, majd a szilveszteri Barcelona-Espanyol bajnokin rendezett ámokfutást, majd ezt követően bejelentette a szezon végi visszavonulását. Később a La Liga utolsó fordulójában sírva, díszsorfallal köszöntve búcsúzott a bajnokságtól, majd még egy Franciaország-Görögország Eb-selejtezőn is tevékenykedett a 46 éves valenciai tornatanár.

Ám az egyik legismertebb spanyol televíziós társaság, a Movistar Plus+ hamar kihasználta Lahoz munkanélküliségét, és felkérte őt, hogy a következő idény során legyen a csatorna szakértője.

Lahoz a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken kap majd kulcsfeladatokat: a mérkőzések közben és után a stúdióban vagy a kommentátorfülkében kell elmagyaráznia a vitatott szituációkat játékvezetői szempontból.

Ehhez a társai Carlos Martínez és Álvaro Benito lesznek.

Lahoz a karrierje során 41 BL-mérkőzést (köztük a 2021-es döntőt) vezetett, ezeken összesen 156 sárga lapot és 4 piros lapot osztott ki.