Óriási balszerencséje volt a Dárdai családnak

Hertha BSC - SV Wehen Wiesbaden Sports 2. Bundesliga soccer Vertical, Dárdai Palkó
04 August 2023, Berlin: Soccer: 2. Bundesliga, Hertha BSC - SV Wehen Wiesbaden, Matchday 2, Olympiastadion, Hertha's Palko Dardai (r) against Wiesbaden's Nico Rieble (M) and Florian Carstens. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az újonc Wehen Wiesbadentől.

A múlt heti nyitófordulóban a Hertha 1-0-ra kikapott a Fortuna Düsseldorf otthonában, így az Olympiastadionban mindenképpen a győzelem volt a célja az élvonaltól tavasszal búcsúzó berlinieknek. Miután a Düsseldorf ellen Dárdai Márton volt csak a három fiú közül kezdő, Palkó és Bence pedig később csereként állt be,

a bajnokságot döntetlennel kezdő Wehen ellen Márton mellett Palkó is a meccs elejétől segítette a Herthát.

A péntek esti meccs első félidejében mindkét Dárdai-gyermek több jó mozdulattal segítette a hazaiakat, akik mezőnyfölényben játszottak, noha a vendégek előtt adódtak nagyobb helyzetek. A szünetig azonban nem esett gól, csak egy sérülés: a múlt héten kidőlt Marten Winkerhez Florian Niederlechner csatlakozott a sérültlistára.

Dárdai Palkó (27) csapata egyik legjobbja volt Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

A második játékrész elején a helyére beállt Haris Tabakovic egy beadás után akrobatikus mozdulattal a felsőlécre rúgta a labdát, majd nem sokkal később egy kezezés után tizenegyest ítélt a Herthának a játékvezető – ám rövid videózás után visszavonta azt.

Az egyre veszélyesebb Herthát Dárdai Palkó juttathatta volna előnyhöz, ám a fejese néhány centiméterrel elkerülte a kaput. A 69. percben beállt a 17 éves, német U17-es Európa-bajnok Dárdai Bence is, így a hátralévő időben ismét egyszerre volt mind a három testvér a pályán.

A nagy berlini nyomás és a rengeteg helyzet azonban mind kimaradt, többször a balszerencse is sújtotta a berlinieket.

Ami pedig kimaradt elől, az a 92. percben egy szöglet után kifejelt labdánál bement a túloldalon: Lasse Günther 17 méterről leadott kapáslövése két kapufát is érintve végül a kapuba csorgott.

Az eredményen már egyik Dárdai, és egyik csapattársuk sem tudott változtatni, így újabb 1-0-s vereséget szenvedett a Hertha, és továbbra is vár az első pontjára a bajnokságban.

Bundesliga 2., 2. forduló:
Hertha BSC – SV Wehen Wiesbaden 0-1 (0-0)