Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Három piros lapot kapott a duplázó Cristiano Ronaldo csapata, mégis kupagyőztes lett - videók

fbl TOPSHOTS Horizontal
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his team's first goal during the 2023 Arab Club Champions Cup semi-final football match between Saudi Arabia's Al-Nassr and Iraq's Al-Shorta at Prince Sultan bin Abdul Aziz Stadium in Abha on August 9, 2023. (Photo by Abdullah Mahdi / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Arab Bajnokcsapatok Kupája Taif városában megrendezett döntőjében a Cristiano Ronaldo vezette szaúd-arábiai al-Nasszr és a szintén szaúdi al-Hilal 1-1-es döntetlennel zárta a rendes játékidőt, majd a hosszabbításban a portugál focista második gólját és sérülését követően az al-Nasszr nyerte meg a sorozatot.

A szombati fináléban Ronaldón kívül rengeteg, korábban európai topligában szereplő új igazolás játszott a mérkőzésen, hiszen az al-Nasszrnál Alex Telles, Seko Fofana, Sadio Mané és Marcelo Brozovic is a pályán volt, míg a túloldalon Kalidou Koulibaly, Rúben Neves és Szergej Milinkovics-Szavics is lehetőséget kapott.

A gól nélküli első félidő után az 51. percben az al-Hilal Michael fejesgóljával szerzett vezetést, majd az al-Nasszr Abdulelah al-Amri kiállítása miatt a 71. percben még nagyobb bajba került – később pedig

a pályán kívül még egy játékos és a vezetőedző is piros lapot kapott a csapatból.

Ám a 74. percben Cristiano Ronaldo közelről, lábbal szerzett góljával kiegyenlített az al-Nasszr, amit a portugál heves mutogatással nyugtázott, miközben a saját térfelére sietett.

A rendes játékidő hajrájában a portugál focista még egyszer betalált a kapuba – de ezt les miatt érvénytelenítették –, majd a 92. percben is közel állt a gólhoz, ám végül jöhetett a hosszabbítás.

A 98. percben aztán már tényleg megszerezte a második gólját Cristiano Ronaldo,

ezúttal egy felsőlécről kipattant labdát fejelt be a kapus nélkül maradt kapuba.

Több gól már nem esett a találkozón, így

az al-Nasszr nyerte a 2023-as Arab Bajnokcsapatok Kupáját.

Az 1981 óta (különböző neveken) létező sorozatban az al-Nasszr először játszott finálét, míg az al-Hilal két győztes döntő mellett a harmadik fináléját veszítette el. A szombati meccs 115. percében

sérülés miatt lecserélt Ronaldo pedig a januári érkezése óta így az első trófeáját nyerte az al-Nasszr színeiben,

hiszen tavasszal a bajnokságban ezüstérmes lett a csapattal, míg a szaúdi kupában és a szaúdi szuperkupában is az elődöntőben búcsúzott az előző idényben.

Mindent egy helyen az Eb-ről