Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 6. fordulójának záró mérkőzésén a Budapest Honvéd 2-1-re kikapott a Szombathelyi Haladástól a kispesti Bozsik Arénában.

A gólnélküli első félidő után a Honvéd szerzett vezetést a 64. percben Bocskay Bertalan 20 méteres szabadrúgásából. Negyedórával később aztán egyenlített a Haladás. Csernik Kornél beadására Jancsó András érkezett, azonban közelről a kapufára fejelt, a kipattanó viszont Mohos Branabás elé került, aki egyből középre tette a labdát, Jancsó pedig közelről a kapu közepébe lőtt.

Ezt követően úgy tűnt, marad a döntetlent, a hajrában azonban drámai véget ért a találkozó. A 90. percben Bocskay rúgta fel Cserniket a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig azonnal tizenegyest ítélt a Haladásnak. A büntető előtt a Honvéd edzője megpróbálkozott egy váratlan húzással, Dúzs Gellért helyére becserélte a kapuba a Tomas Tujvelt, de a 39 éves kapus nem tudta védeni Csernik bal alsóba tartó lövését, ezzel a Haladás megnyerte a meccset.

Kocsis Dominikot, a Honvéd támadóját le kellett fogni a lefújás után Forrás: honvedfc.hu/Balogh Dávid

A Haladás vezető gólja után alaposan elszabadultak az indulatok a pályán, ugyanis a 96. percben Benczenleitner teljesen indokolatlanul és keményen hátba térdelte a szlovák Marko Kelement. Az incidens után kisebb közelharc, tumultus és lökdösődés alakult ki a pályán, végül a Honvéd játékosa megúszta sárga lappal az esetet, nem úgy Alekszandar Jovics, akit kiállított a játékvezető, pedig a Haladás edzője látszólag csak segíteni próbált és igyekezett nyugtatni a játékosait.

A mérkőzés összefoglalója a linkre kattintva nézhető meg.

Merkantil Bank Liga NB II, 6. forduló:
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 1-2 (0-0)
gólszerzők: Bocskay (64.), illetve Jancsó (79.), Csernik (93., 11-esből)
piros lap: Kovács (82.)

Az élcsoport: 1. ETO FC Győr 15 pont, 2. Budafoki MTE 13, 3. HR-Rent Kozármisleny 12 (4 győzelem), 4. Nyíregyháza Spartacus FC 12 (3, 9-5), 5. Pécsi MFC 12 (3, 4-0)