Szomorú, kiütéses vereség Debrecenben a Rapidtól

BABUNSKI, Dorian
Debrecen, 2023. augusztus 17. Marco Grüll, az osztrák Rapid Wien (k), valamint Dorian Babunski (b) és Dusan Lagator, a Debrecen játékosai a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC – Rapid Wien visszavágó mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán 5-0-ra kikapott a Rapid Wientől, így 5-0-s összesítéssel kiesett az európai Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében.

A Ferencváros mellett még a Debrecen volt talpon a magyar csapatok közül a nemzetközi porondon. Dzsudzsák Balázsék a bécsi 0-0 után várhatták a Rapid elleni visszavágót a Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében.

A 15. percben vezetést szerzett a nagyon aktívan kezdő Rapid Wien, Seidl egy szép csel után ment kapura, majd higgadtan talált be Megyeri Balázs hálójába.

Az első gól után felszívta magát a Debrecen, Oliveira egy szép akció után a kapuval szemben állva lőtt mellé és Dzsudzsák szabadrúgása után egy lesgólig is eljutott a Debrecen, de Babunski sajnos valóban lesen volt.

A 43. percben megint büntettek az osztrákok, Romanchuk szerencsétlenül a saját kapujába talált. Egy szép kiugratás után Burgstaller egy gyönyörű cselt mutatott be, majd a beadását a Loki védője lőtte a kapuba.

Marco Grüll, az osztrák Rapid Wien (k), valamint Dorian Babunski (b) és Dusan Lagator, a Debrecen játékosai a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Debreceni VSC – Rapid Wien visszavágó mérkőzésen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidő elején Dzsudzsák lőhetett szabadrúgást jó helyről, de a sorfalba bombázott.

Az 52. percben megint büntetett a Rapid: Grüll villámgyorsan lépett ki egy kiugratással, Megyeri mellett is elhúzta a labdát és a kapuba lőtt.

A második félidő köepén már 4-0-ra vezetett a Rapid. Egy távoli lövés találta el a kapufát, onnan pedig a vetődő Megyeri hátáról pattant a gólvonal elé a labda, Burgstaller pedig köszönte szépen és közelről gólt szerzett.

Az utolsó percben újabb gólt szereztek az osztrákok. Bajic kapott egy kiugratást, lövését a menteni igyekvő Baranyai lőtte végül a kapuba, így 5-0-ra kikapott, és ugyanilyen összesítéssel búcsúzott a Konferencia-ligától a Debrecen.