Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő West Ham United 30 millió fontért leigazolja a kiesett Southampton csapatkapitányát, az angol válogatott James Ward-Prowse-t.

A The Athletic értesülése szerint a 28 éves középpályás négyéves szerződést ír alá a kelet-londoni csapattal, amely már megszerezte a Manchester United angol válogatott védőjét, Harry Maguire-t is.

A 11-eszeres angol válogatott James Ward-Prowse a teljes pályafutását a Southampton csapatánál töltötte, 410 meccsen 55 gólt lőtt és 54 gólpasszt adott.

Ward-Prowse 11 meccsen két gólnál jár a válogatottban Forrás: AFP/Adam Davy

Ward-Prowse múlt hétvégén a Championship nyitófordulójában még pályára lépett a Sheffield Wednesday elleni találkozón, de kedden már nem játszott a Gillingham elleni az EFL-kupamérkőzésen.

Ward-Prowse érkezésével nagyot nyer a West Ham United, ugyanis az angol válogatott futballista a Premier League történetének második legjobb szabadrúgáslövője. Pályafutása alatt 17 gólt lőtt szabadrúgásból, ezzel pedig egy találatra van az élen álló David Beckhamtől, aki 18 pontrúgásból szerzett találatig jutott a Manchester Unitedban.

A Premier League történetének legjobb szabadrúgáslövői:

  • 18: David Beckham
  • 17: James Ward-Prowse
  • 12: Gianfranco Zola, Thierry Henry, Cristiano Ronaldo
A legtöbb szabadrúgásgólt lövök az 5 európai topligából 2013 óta, mióta Ward-Prowse először lőtt szabadrúgást Forrás: Opta Analyst/Twitter