A szaúdiak megvették az Eb-győztes olaszok szövetségi kapitányát is

Olaszország - Anglia, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, döntő, Wembley Stadion, London, 2021.07.11.
Italy manager Roberto Mancini with the The Henri Delaunay Cup following the UEFA Euro 2020 Final at Wembley Stadium, London. Picture date: Sunday July 11, 2021. (Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Vasárnap bombaként robbant a hír, hogy lemondott a posztjáról Roberto Mancini, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. Az 58 éves szakember nem lesz sokáig munkanélküli, ugyanis olasz sajtóértesülések szerint átveszi a szaúdi labdarúgó-válogatott irányítását.

Mancini döntéséről vasárnap számolt be az olasz szövetség, a szakember döntésének a hátteréről azonban nem tettek említést.

Roberto Mancini lesz a szaúdi válogatott szövetségi kapitánya Forrás: PA Images via Getty Images/Mike Egerton

Az olasz La Gazzetta dello Sport viszont tényként közölte, hogy Mancini évi 40 millió eurós fizetésért elvállalta a szaúdi labdarúgó-válogatott irányítását, amellyel 2026-ig tartó szerződést írt alá.

Mancini 2018-ban került a válogatott élére és 2021-ben Eb-t nyert a csapatával. A tavalyi világbajnokságra viszont nem jutott ki az olasz nemzeti együttes, amely idén bronzérmes lett a Nemzetek Ligájában.