Vágólapra másolva!
Szerdán este három visszavágót rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójában. A belga Antwerpen a görög AEK Athén otthonában harcolta ki a továbbjutást, a dán Köbenhavn megtartotta egygólos előnyét a lengyel Rakow ellen, míg a holland PSV Eindhoven otthon ütötte ki a skót Glasgow Rangerst.

A belga Antwerpen a korábbi holland válogatott Vincent Janssen góljával nyerte a görög AEK Athén elleni odavágó meccset, az idegenbeli visszavágón pedig egy másik holland focista, Gyrano Kerk 73. percben lőtt góljával került előnybe a belga csapat. A 90. percben az argentin Sergio Araujo góljával egyenlíteni tudott a görög csapat, de arra már nem volt ideje, hogy kiharcolja a hosszabbítást, ráadásul a 95. percben Michel-Ange Balikwisha góljával a belga csapat megnyerte a mérkőzést, ezzel az Antwerpen 3-1-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája főtáblára.

A dán Köbenhavn egy héttel ezelőtt egy öngóllal diadalmaskodott a a lengyel Rakow otthonában, a Koppenhágám rendezett visszavágót pedig a szlovák Denis Vavro góljával szerzett vezetést a dán csapat. A Rakow a 87. percben ugyan egyenlíteni tudott Lukasz Zwolinski góljával, de a lengyel csapatnak ez már kevés volt a hosszabbítás kiharcolásához, így a Köbenhavn 2-1-es összesítéssel jutott tovább a párharcból.

A PSV Eindhoven kiütéses győzelmet aratott Forrás: AFP/Olaf Kraak

A holland PSV Eindhoven egy hete 2-2-es döntetlent játszott a skót Glasgow Rangers otthonában, így a döntés a hollandiai visszavágóra maradt. A PSV a marokkói Ismael Saibari duplájával kétgólos előnyre tett szert a második félidőben, azonban az angol James Tavernier góljával a Rangers visszajött a mérkőzésbe a 64. percben. Sokáig azonban nem reménykedhetett a skót csapat, ugyanis a 66. percben a korábbi holland válogatott Luuk De Jong visszaállította a kétgólos különbséget, majd a 78. percben Joey Veerman biztosította be a PSV továbbjutását. A végeredményt aztán Rangers játékosának, Connor Goldsonnak az öngólja állította be, így a holland csapat 5-1-re nyerte a visszavágón és végül 7-3-as összesítéssel jutott tovább.

BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók:
Köbenhavn (dán)-Raków (lengyel) 1-1 (1-0)
Továbbjutott: a Köbenhavn, 2-1-es összesítéssel.

AEK Athén (görög)-Antwerpen (belga) 1-2 (0-1)
Továbbjutott: az Antwerpen, 3-1-es összesítéssel.

PSV Eindhoven (holland)-Glasgow Rangers (skót) 5-1 (1-0)
Továbbjutott: a PSV Eindhoven, 7-3-as összesítéssel.

A BL mezőnye:


1. kalap:
Manchester City (angol, címvédő), Sevilla (spanyol), FC Barcelona (spanyol), SSC Napoli (olasz), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Benfica (portugál), Feyenoord (holland)


2. kalap:
Real Madrid (spanyol), Manchester United (angol), Internazionale (olasz), Borussia Dortmund (német), Atlético Madrid (spanyol), RB Leipzig (német), FC Porto (portugál), Arsenal (angol)


3. kalap:
Sahtar Donyeck (ukrán), Red Bull Salzburg (osztrák), AC Milan (olasz), SC Braga (portugál), SS Lazio (olasz), Crvena zvezda (szerb), PSV Eindhoven (holland), FC Köbenhavn (dán)


4. kalap:
Real Sociedad (spanyol), Galatasaray (török), Celtic FC (skót), Newcastle United (angol), Union Berlin (német), Lens (francia), Young Boys (svájci), Antwerpen (belga)

A párharcok győztesei a csoportkörbe jutottak, míg a vesztesei az Európa-liga főtáblájára kerültek. A BL-csoportkör sorsolását csütörtökön 18 órától tartják Monte-Carlóban.