Kitört a botrány a Herthánál: elzavarnák a szurkolók Dárdai új focistáját

Training kick-off Hertha BSC Sports 2. Bundesliga Hertha BSC soccer Horizontal
26 June 2023, Berlin: Soccer: 2. Bundesliga, Hertha BSC, media round, Hertha BSC office. Head coach Pal Dardai of Hertha BSC addresses the crowd in a media round. Due to heavy rain, the kick-off training is postponed. Photo: Andreas Gora/dpa (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Dárdai Pál vezette Hertha BSC megkezdte a felkészülést a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságra, ám a magyar szakember nem vitte magával a legnagyobb sztárjait az ausztriai edzőtáborba, miközben az egyik új szerzemény óriási vihart kavart a szurkolók körében.

Dárdai Pálnak kemény döntéseket kellett meghoznia, így szerdán a legnagyobb sztárjait otthon hagyva indult el a csapat az ausztriai edzőtáborba. A legjobban kereső futballisták közül többek között

Krzysztof Piatek, Lucas Tousart, Suat Serdar, Tolga Cigerci, Alexander Schwolow, Jessic Ngankamo és Dodi Lukebakio is kimaradt az utazókeretből.

Az ok nyilvánvaló: az anyagi nehézséggel küzdő berlini klub már a nyáron megszabadulna az említett játékosoktól, akiknek az eladásából jelentős összeg szabadulna fel, hiszen a piaci értékük nagyjából 35 millió euró. Az otthon maradt játékosok így a következő hetekben a második csapattal készülhetnek a szezonra, miközben a klubvezetés nyíltan keresi a lehetőséget az eladásukra.

Ugyanakkor az edzőtáborozó keret tagja a magyar edző két fia, Dárdai Márton és a 17 éves Dárdai Bence is, akárcsak az egyik új szerzemény, Toni Leistner, aki óriási vihart kavart az érkezésével, ugyanis korábban négy évig játszott a városi rivális Union Berlinben.

A 32 éves védő leigazolásának nem örültek a drukkerek, aminek az az oka, hogy néhány éve Leistner azt posztolta a közösségi oldalára, hogy "Berlin mindig piros-fehér volt és az is marad".

- üzenték egy molinón a Hertha edzőközpontjának bejárata előtt a Fővárosi Maffia 03 elnevezésű ultracsoport tagjai.