Vágólapra másolva!
Vasárnap is számos érdekes és emlékezetes esemény történt a hazai és a nemzetközi sportvilágban. Amennyiben lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most egy helyen megtalálja őket.

Gyászol a nemzetközi futballvilág, nyolcvannyolc éves korában meghalt Luis Suárez, az 1960-as év aranylabdás futballistája, aki pályafutása legnagyobb sikereit a Barcelona és az Internazionale csapataiban érte el.

A Ferencváros kedden este, magyar idő szerint 20.45-kor a Feröer-szigeteken lép pályára a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a KÍ Klaksvík otthonában. A Fradi vasárnap kora délután indult repülővel a skandináv szigetre, ahová az Origo Sport helyszíni tudósítója, Lantos Gábor is a csapattal tartott. Az FTC kapusa, Dibusz Dénes már a helyszínen adott exkluzív interjút a lapunknak, amelyben a BL-célokról is beszélt.

A Ferencváros a Feröer-szigeteken lép pályára a BL első selejtezőkörében Fotó: Polyák Attila - Origo

Max Verstappen különösebb erőlködés nélkül nyerte meg sorozatban a hatodik, szezonbeli nyolcadik futamát, miután könnyedén győzött a Forma-1-es Brit Nagydíjon. A McLaren pilótája, Lando Norris lett a második, míg Lewis Hamilton végzett a harmadik helyen. A Ferrari két pilótája, Charles Leclerc és Carlos Sainz éppencsak befért a pontszerző helyekre.