Vágólapra másolva!
A Premier League a világ legjobb és legnézettebb labdarúgó-bajnoksága, azzal pedig, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool csapatához igazolt, a magyarországi érdeklődés csak nőni fog. A Liverpool mérkőzésein osztozik az összes hazai sportcsatorna, így a szurkolóknak figyelniük kell, ha nem akarnak lemaradni sem a rangadókról, sem az edzőmeccsekről. A Világgazdaság utánajárt, hogy Szoboszlai Dominikot mikor és hol láthatjuk a hazai sportcsatornákon.

A hatszoros Bajnokok Ligája-győztes és 19-szeres angol bajnokcsapat, illetve a magyar válogatott csapatkapitányának idényét Magyarországról is könnyen lehet majd követni, csak érdemes figyelni, hogy mikor melyik csatornára kell kapcsolni.

A Liverpool júliusban Németországban játszik majd barátságos meccseket, először 19-én a Karlsruhe ellen. Ezt követően a Greuther Fürth ellen szerepel Jürgen Klopp csapata július 24-én, majd Szingapúrba utazik a Liverpool, ahol sorrendben a Leicester City és a Bayern München ellen lép pályára, július 30-án és augusztus 2-án. Végül majd Nagy-Britanniába visszatérve a német Darmstadt elleni meccsel zárul az alapozás.

A Premier League első fordulójában a Liverpool a Chelsea otthonában kezd augusztus 13-án, az Anfield Roadon a Bournemouth ellen debütálhat majd Szoboszlai augusztus 19-én.

A legtöbb meccset felsorakoztató Premier League közvetítési jogait itthon megosztva birtokolja a TV2 csoporthoz tartozó Spíler TV, illetve a Network4 csoport sportadói, az Aréna4 és a Match4.

Szoboszlai Dominik a Liverpool szerdai edzésén Forrás: liverpoolfc.com

A nagyja persze a Spílernél van, tehát Szoboszlait is itt lesz érdemes keresni, akárcsak az FA-kupa-mérkőzéseket. A Ligakupa ugyanakkor az Aréna4-Match4 tulajdona, míg az Európa-liga- rangadókat az M4 Sport adja, és minden bizonnyal lecsap majd a Liverpool fellépéseire.

Mindezeken kívül esnek a már felsorolt edzőmeccsek, amelyek egy biztos és egy kérdéses felületen lesznek követhetők. A biztos forrás a Liverpool saját tévécsatornája, az LFC TV, amelynek az előfizetési díja egy hónapra 4,99 euró (1900 forint), és most az első hónap ingyenes.

A Világgazdaság információi szerint a Spíler TV tárgyal a Liverpool edzőmeccseinek a közvetítési lehetőségeiről, tehát még az is elképzelhető, hogy legálisan és kényelmesen, a kanapéról és nagy képernyőn, magyar kommentárral lehet nézni már Szoboszlai Dominik első fellépését is a Liverpoollal.