Vágólapra másolva!
A KÍ Klaksvík elleni fájdalmas BL-búcsú, majd Sztanyiszlav Csercseszov távozása után az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban csütörtök óta Máté Csaba, valamint a Fradival játékosként négyszeres magyar bajnok és ötszörös MK-győztes Leandro de Almeida vezetésével készül a bajnoki címvédő csapat. A szombati edzést követően a két szakember a klub hivatalos oldalának nyilatkozott az első napok tapasztalatairól.

Mindannyiunk számára óriási csalódás volt a feröeriek elleni mérkőzés kimenetele, illetve maga az eredmény is, ezt kell most feldolgozniuk a játékosoknak, hiszen őket is hatalmas csalódásként érték a történtek. Nagyon fontos, hogy ezt mentális oldalról jól kezeljük – mondta Máté Csaba, hozzátéve, hogy sok feszültséget kell feloldaniuk a csapaton belül. Sok idejük nincs rá, ugyanis a tréner már a jövő csütörtöki, Shamrock Rovers elleni UEFA Európa Konferencialiga-selejtezőről is beszélt.

Az FTC-t 2012 óta szolgáló Máté Csaba nem először kap lehetőséget megbízott vezetőedzőként, Leandróval az oldalán viszont eddig egyszer, 2021. december 18-án, egy Honvéd elleni bajnokin dolgozhatott együtt, idézi fel a klubhonlap.

Leandrónak (balra) és Máté Csabának nem sok ideje lesz rendet tenni az öltözőben Forrás: Fradi.hu

"Az ember alapvetően nem úgy szeretne lehetőséget kapni, hogy valaki elmegy, ám ennek ellenére

Már a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni selejtezőre készülünk. A legfontosabb, hogy a fejeket rendbe tegyük, hogy mindenkinek visszatérjen az önbizalma. Tisztelet, alázat és persze, emellett bele kell tenni a kemény munkát is a felkészülésbe, az eredmények csak a kellő intenzitással végzett edzésekkel, sok futással jöhetnek vissza – jelentette ki Leandro de Almeida.

A Shamrock elleni Konferencialiga-selejtező első mérkőzését július 27-én, csütörtökön 19.00-tól a Groupama Arénában rendezik.