Újabb magyar válogatott focista igazolt Nyíregyházára

Hungary v Croatia - UEFA EURO 2020 Qualifier NurPhoto General News Soccer Soccer Match March 24 2019 24th March 2019 Hungary v Croatia Europan Qualifying Match Groupama Stadium Horizontal SPORT MATCH
Ivan Rakitic of Croatia competes for the ball with Dominik Nagy of Hungary during the Hungary and Croatia European Qualifying match at Groupama stadium on March 24, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a napokban szerződtetett Géresi Krisztián után Nagy Dominik személyében ismét egy korábbi magyar válogatott futballistát igazolt.

A 28 éves középpályás az elmúlt idényt az élvonalbeli Mezőkövesdnél töltötte, korábban pedig a Pécs, a Ferencváros, a Honvéd, a lengyel Legia Varsó és a görög Panathinaikos korábbi labdarúgója volt. A tízszeres magyar válogatott futballista pályafutása során háromszor nyert lengyel, egyszer pedig magyar bajnokságot. Mindkét országban volt kupagyőztes, idehaza háromszor is. Az NB-I-ben több mint száz, az Ekstraklasában pedig 60 mérkőzésen lépett pályára, emellett pályára lépett korábban BL- és EL-selejtezőkön is.

Nem titok, hogy gyerekkora óta ismerem, a tavaly májusi sérüléséig egy fényes karriert tudhatott a háta mögött. Mind a magyar mind a lengyel bajnokságban nyert trófeákat, nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Bízom abban, hogy a pályán és azon kívül is sokat tud nekünk segíteni. Az ő eredményes játékából a csapat is sokat profitálhat. Nyáron a sok korosztályos válogatott mellett ő a második olyan igazolásunk, aki a felnőtt nemzeti csapatban is játszott" – mondta az új igazolással kapcsolatban Fekete Tivadar sportigazgató.

Nagy Dominik Nyíregyházán folytatja pályafutását Forrás: nyiregyhazaspartacus

"Tudom, hogy sokat várnak tőlem a szurkolók, ez nem nyomaszt, sőt jól esik, arra késztet, hogy hétről-hétre teljesítsek, szeretnék a fiataloknak példakép lenni. A csapat játéklehetőséget biztosított, melyet jó eredményekkel szeretnék meghálálni. Fekete Tivadart régóta ismerem, az ő személye döntő volt, hogy ide jöttem, az elmúlt hetekben pedig a szakmai stáb koncepcióját is megismertem, ami szintén szimpatikus volt. A sérülésem már teljesen rendben van, Belgrádban végeztük a rehabilitációt, készen állok a feladatokra. A tulajdonos, a szurkolók, a város már nagyon vár egy jó eredményre, bízom abban, hogy jó szezonunk lesz. Bár volt ajánlatom az NB-I-ből is, amikor személyesen találkoztam Révész Bálint tulajdonossal, végig éreztem a beszélgetés során, hogy elkötelezett a klub iránt, számára ez sokkal többről szól, minthogy anyagilag támogatja a Szparit. Lokálpatriótaként szívügye, hogy egy stabil csapatunk legyen. A társaság nagyon befogadó volt, csak jókat tudok mondani a többiekről. Kicsit más lesz a szerepköröm, középen kell szerveznem a játékot, ez nem lesz szokatlan, játszottam már itt korábban" – mondta Nagy Dominik a szerződése aláírása után.

A Nyíregyháza a 17. helyen fejezte be az NB II-es bajnokság előző kiírását, így osztályozón kellett kivívnia a bennmaradást, ami végül az NB III-as Veszprém ellen sikerült is.