Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kirúgták a PSG bukott edzőjét, máris megvan az utódja

Horizontal
Paris Saint-Germain's French head coach Christophe Galtier (L) looks on, during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Stade Rennais FC at The Parc des Princes Stadium in Paris on March 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A várakozásnak megfelelően Luis Enriquét nevezték ki a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A párizsi klub délelőtt jelentette be, hogy menesztette Christophe Galtier-t, a sajtó pedig biztosra vette, hogy a francia utódja a spanyol edző lesz.

Christophe Galtier (balra) egy szezont élt meg a PSG kispadján Forrás: AFP/Franck Fife

A futballklub korábbi közleménye szerint már a szezon végén értesítették Galtier-t, hogy a folytatásban nem tartanak igényt a munkájára. A tavaly érkezett szakember szerződése eredetileg 2024-ben járt volna le.

Az 53 éves Luis Enrique megbízatása 2025 nyaráig szól. Ezt megelőzően a spanyol válogatottat irányította, de tavaly decemberben távozott posztjáról, miután a nemzeti csapat már a nyolcaddöntőben búcsúzott a világbajnokságon.

- nyilatkozott az új vezetőedző, aki elárulta, hogy az egyeztetések az elejétől fogva gyorsan zajlottak.

"El vagyok ragadtatva attól, hogy itt lehetek, hogy megismerhetek egy új nyelvet, egy várost, egy csodálatos országot" - folytatta a spanyol szakember.

Luis Enrique és Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Luis Enrique biztos abban, hogy sikerül olyan csapatot építenie, amit a PSG-szurkolók szeretni fognak.

"Támadó futballt szeretnék, amely szórakoztatja a közönséget és legfőképpen jó eredményeket hoz"

- tette hozzá Luis Enrique.

Enriquét először 2018-ban nevezték ki az ibériai együttes élére, a következő nyáron távozott lánya súlyos betegsége miatt, majd 2019 novemberében visszavette a kispadot a csapatot a távolléte alatt irányító Robert Morenótól. Kontraktusa tavaly év végéig szólt.

A játékosként 62 válogatottságig jutott Luis Enrique edzőként korábban az AS Romát, a Celta Vigót és az FC Barcelonát is irányította.

A PSG idén megnyerte története 11. bajnoki címét, de a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában már a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Mindent egy helyen az Eb-ről