Román bajnok focistát igazolt az Újpest

fbl Oly Horizontal
Romania's forward George Ganea (L) fights for the ball with Honduras' defenders Wesly Decas (L) and Jose Garcia (R) during the Tokyo 2020 Olympic Games men's group B first round football match between Honduras and Romania at the Ibaraki Kashima Stadium in Kashima on July 22, 2021. (Photo by SHINJI AKAGI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy George Ganea személyében korábbi román utánpótlás-válogatott játékost igazolt.

A lila-fehérek közleménye szerint a 24 éves támadó Kolozsvár és Bukarest után Olaszországban, az Entella és az AS Roma utánpótlásában nevelkedett, majd a CFR Cluj csapatában kezdte meg profi felnőtt karrierjét. A Kolozsvárral 2018/2019-ben bajnoki aranyérmet is szerzett, majd több román együttesnél is megfordult. A legutóbbi szezonban a hetedik helyen zárt az FC Universitatea Craiovával a Superligában.

A center és irányító poszton is bevethető játékos az előző idényben négy góllal és három gólpasszal segítette csapatát, az elmúlt az években pedig többször is megfordult a román utánpótlás-válogatottakban. Édesapja, Ionel Ganea 45-szörös felnőtt válogatott volt, aki pályafutása jelentős részét a Stuttgartnál tötötte.

Voltak máshonnan is megkereséseim – Magyarországról is – de nekem fontos szempont volt, hogy mekkora támogatást jelentenek itt a szurkolók, és az is, hogy itt megfelelően tudok fejlődni is, remek példák állnak előttem. Remélem, minél hamarabb be tudok mutatkozni, és gólokkal tudom meghálálni azt a bizalmat, amit belém fektettek!" - nyilatkozta az Újpestnek Ganea.