Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egyre jobb helyzetben van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Az olasz szakember már nyolc topligás magyar futballistát alkalmazhat.

Szalai Attila július 24-én, igazolt a német élvonalban szereplő Hoffenheimhez, így már nyolc olyan magyar focista van, aki a topligák egyikében bizonyíthat.

Marco Rossi már nyolc topligás magyar futballistát alkalmazhat Forrás: MTI/Illyés Tibor

Pazarul alakul eddig a magyar futballisták számára a nyári átigazolási időszak. Kerkez Milos (Bournemouth) és Szoboszlai Dominik (Liverpool) után Szalai Attila a Fenerbahcétól a Hoffeinheimhez igazolt 12 millió euró (4,5 milliárd forint) ellenében. A 25 éves középhátvéd ezzel már a nyolcadik olyan magyar futballista lett, aki jelenleg a négy európai topliga (angol, olasz, spanyol, német) valamelyikében játszik - írja a Bors.

Eennek pedig Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is rendkívül örül. Szalai mellett Gulácsi Péter (RB Leipzig), Sallai Roland (Freiburg), Schäfer András (Union Berlin) és Willi Orbán (RB Leipzig) a Bundesligában futballozik, Bolla Bendegúz (Wolverhampton), Kerkez Milos (Bournemouth) és Szoboszlai Dominik (Liverpool) pedig a Premier League-ben pallérozódik.

Mindent egy helyen az Eb-ről