Vágólapra másolva!
Az egykori magyar válogatott szélső, Simek Péter vette át a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Fehérvár FC-nél Kenyerés Imre helyét az utánpótlás-sportigazgatói pozícióban.

Nyáron több változás is történt a Vidi utánpótlásában, az egyik legjelentősebb, hogy Kenyeres Imre utánpótlás-sportigazgató 8 év után távozott a klubtól és az ő helyét Simek Péter vette át.

"Több klubhoz hasonlóan a következő szezonban mi sem indítunk U19-es csapatot a bajnokságban. A klubmodellünk az lesz, hogy

az U17-es csapatból kiöregedő játékosokat az NB III-as együttesünkhöz tudjuk közvetlenül irányítani.

A mostani helyzetünk azért nehezebb egy kicsit, mert annak a 2006-os korosztálynak szűnik meg a versenyzése az utánpótlás-bajnokságban, amely a legutóbbi szezonban az U17-es kiemelt bajnokságban ezüstérmes lett. Az NB III-as csapatunk keretének összetételét ez jelentősen megváltoztatta, hiszen ahhoz, hogy ne veszítsük el azokat a jó labdarúgókat, akik az U17-es együttesünkből kiöregedtek, nekik helyet kellett találni a Vidi II-ben.

- mondta a klub honlapjának Simek Péter.

Simek Péter Kenyeres Imre helyét vette át a Fehérvárnál Forrás: Fehérvár FC

Hozzátette, a legfontosabb, hogy minél több játékost kineveljenek a profi futball számára. Ehhez fontos, hogy meglegyen a fiataloknak a lehetőség a bizonyításra a felnőtt futballban, türelmesen, szisztematikusan legyenek beépítve a csapatba.

Most pedig, hogy a magyar fiatalok szerepeltetése előtérbe került a Vidinél, még fontosabb lesz a a feladatuk is az utánpótlásban.