Vágólapra másolva!
Elképesztő botrány rázta meg a női labdarúgó-világbajnokságra készülő Zambiát. A nemzeti csapat szövetségi kapitányról, Bruce Mwapéról ugyanis kiderült, arra kényszeríti a játékosait, hogy lefeküdjenek vele.

A zambiai csapat körül óriási botrány robbant ki a június 20-án kezdődik a női labdarúgó-világbajnokság előtt. A Guardian beszámolója szerint a szövetségi kapitány, Bruce Mwape szexre kényszeríti a játékosait.

"Ha Mwape le akar feküdni valakivel, akkor igent kell rá mondani. Normális, hogy az edző lefekszik a csapatunk játékosaival

– nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő játékos a Guardiannek - írja a Ripost a lapra hivatkozva. Továbbá azt is elárulta, hogy aki ezt esetleg megtagadta, arra büntetés várt, emiatt nem akartak az erőszakos edzőnek ellenszegülni.

A Zambiai Labdarúgó Szövetség (FAZ) egyébként 2022 szeptemberében eljárást indított

Mwape, valamint az az U17-esek edzője, Kaluba Kangwa ellen, de a történtek felett eddig szemet hunytak, miután az együttes jó eredményeket produkált.

A 63 éves szakember 2018 májusában vette át az együttes irányítását, ezt követően a csapat eredményessége rendkívül feljavult, és történelme során először sikerült kijutni a női világbajnokságra is.

Bruce Mwape óriási botrányt okozott Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Karmann

Adrian Kashala, a FAZ főtitkára közleményben így reagált a botrányra:

és vizsgálatot indítottunk az ügyben."