Így állt bosszút a Fradi a klubtól távozó csatáron

TAH, Jonathan; MMAEE, Ryan
Leverkusen, 2023. március 9. Jonathan Tah, a német csapat játékosa (b) és a ferencvárosi Ryan Mmaee a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésen a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencvárostól az angol másodosztályban, azaz a Championshipben szereplő Stoke Cityhez szerződő Ryan Mmaee átigazolásában a magyar bajnokcsapat nagyon okosan hajtotta a saját malmára a vizet. 

A zöld-fehéreknél 73 meccsen 32 gólt szerző marokkói támadó szerződésében volt egy kitétel, miszerint, ha a Fradi egy harmadik csapatnak értékesíti a játékjogát, akkor a vételár öt százalékét a csatár kapja. Csakhogy a Fradi, miután a klubé volt az utolsó szó, ügyesen kihasználta, hogy a Stoke azonnali választ várt a Ryan Mmaee-tól, így döntés elé állították a csatárt: vagy lemond az öt százalékáról, vagy nem lesz üzlet, írja az NB1.hu. Azaz, idézőjelbe tévé, a szó jó értelmében, bosszút állt a Fradi az utóbbi időszakban nem különösebben jól teljesítő focistán.

A klub így a 2 millió eurós átigazolási díj fölött még szerzett 100 ezer eurót, azaz közel 40 millió forintot, amivel nemcsak üzletileg járt jól - két éve néhány százezer euróért vették meg Ryan Mmaee-t -, de a szurkolók is elégedettek lehetnek, hiszen láthatják, hogy a klub képes érvényesíteni az akaratát, és nem hagyta, hogy egy, az utóbbi időben nem túl népszerű játékos diktáljon.