Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülései szerint a Premier League-ben ezüstérmes Arsenal mindenben megegyezett az Ajax-al a holland válogatott Jurrien Timber szerződtetéséről.

Az észak-londoni csapat 40 millió eurót, valamint különféle bónuszokban további öt millió eurót fizet a holland klubnak a középső védőként és jobbhátvédként is bevethető játékosért.

A 22 éves a személyes feltételekben már megegyezett az Arsenallal, már csak a sikeres orvosi vizsgálatokon kell átesnie, hogy az angol csapat játékosa legyen. Az Arsenal a múlt hónapban 30 millió fontos ajánlatot tett Timberért, az Ajax azonban magasabb összeget kért a holland válogatott játékosért, akinek még két év volt hátra a szerződéséből.

Jurrien Timber négy mérkőzést játszott végig a katari világbajnokságon Forrás: ANP via AFP/Maurice Van Steen

Timber az idei szezonban 34 meccsen lépett pályára a holland bajnokságban, kétszer volt eredményes, valamint két gólpasszt is jegyzett.

Timber a holland válogatottban 15 meccsen lépett pályára, a katari világbajnokságon is alapember volt Louis Van Gaal csapatában.

A 22 éves holland védő az Arsenal harmadik nyári szerzeménye lesz. Az észak-londoni klub korábban már 65 millió fontért leigazolt a Chelsea német válogatott támadóját, Kai Havertzet, mellette pedig mindenben megegyezett a West Ham Uniteddal Declan Rice átigazolásáról, akiért klubrekordot jelentő 105 millió fontot fognak fizetni.