Vágólapra másolva!
Szombat délután a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MOL Fehérvár a Dunaszerdahely ellen lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését. Bartosz Grzelak csapata hazai pályán szenvedett ötgólos vereséget a DAC-tól, amelyben a magyar válogatott Kalmár Zsolt is pályára lépett.

A MOL kiszállása miatt új néven futó Sóstói Stadiont borzalmas eredménnyel avatta fel a székesfehérvári csapat. A DAC már a 17. percben vezetést szerzett, miután Miroslav Káčer értékesített egy közelről egy kipattanót. A 41. percben újabb gólt lőtt a dunaszerdahelyi csapat. Egy kontratámadás végén a labda a magyar válogatott Kalmár Zsolt elé került, aki 16 méterről a hosszú alsóba helyezett.

Bartosz Grzelaknak, a Vidi edzőjének rengeteg dolga lesz a felkészülési időszakban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szünetben a székesfehérváriak nyolcat, a dunaszerdahelyiek négyet cseréltek, ekkortól egy jóval fiatalabb, főként eddig az NB III-as csapatban, illetve az utánpótlás-bajnokságokban szereplő játékosok kaptak lehetőséget a Vidiben.

Ennek következtében a DAC a második félidőben további három gólt lőtt, a szír Ammar Ramadan duplázott, a végeredményt pedig a szlovák Matej Trusa alakította ki a 79. percben.

A Fehérvár a következő edzőmeccsét jövő szombaton 16.30-tól az Eszék ellen játssza a horvátországi Muraszentmártonban.