Frank Lampard őszintén beszélt a Chelsea-nél uralkodó káoszról

fbl Horizontal
Chelsea's English interim manager Frank Lampard (C) gestures during the English Premier League football match between Bournemouth and Chelsea at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on May 6, 2023. (Photo by Ian Kington / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Frank Lampard, a Chelsea korábbi edzője őszintén beszélt a színfalak mögött zajló problémákról, amelyek miatt a klub történelmi mélypontra jutott a borzalmas 2022/23-as szezon után.

Lampard játékosként többek között három bajnoki címet, valamint Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, majd vezetőedzőként először 2019 nyarán nevezték, ki de a gyenge eredmények miatt másfél évvel később kirúgták. A klub legenda aztán Graham Potter menesztése után áprilisban visszatért és ideiglenes átvette a szezon végéig a több száz millió euróért megerősített csapat irányítását, ám botrányosan gyenge szezon vele sem lett fényesebb. Lamparddal az utolsó 11 meccséből csupán egyet tudott megnyerni a Chelsea, amely története második legrosszabb idényét produkálva a 12. helyen végzett a Premier League-ben.

Lampard most őszintén beszélt a klubnál töltött második időszakáról a The Diary Of a CEO podcast-műsorában. Az egykori középpályás elmondása szerint az alapismeretek hiánya okolható a klubnál eluralkodott káoszért.

– kezdte.

Lampard szerint a fő problémát a klub abszurd költekezése jelentette.

"A legnagyobb gond a keret nagyságával és a játékosok motivációjával volt, mert tudták, hogy úgysem nem fognak játszani. A modern futballban egy csapat nagyjából 20 játékosból áll, ami egy edző számára már önmagában nagy kihívást jelent, de a Chelsea nagyon nagy lett.

– mondta Lampard, utalva arra, hogy néhány játékosa túlságosan is kényelmes pozícióban volt, emiatt nem küzdött és nem hajtott eléggé.

Frank Lampard kétszer is megbukott a Chelsea edzőjeként Forrás: AFP/Ian Kington

"Bármilyen okból kifolyólag jöhetnek új tulajdonosok... de egy csapat nem lehet sikeres csapatszellem és összetartás nélkül. Amikor megérkeztem a klubhoz, azt láttam, hogy ezekből egyik sincs meg. Ahhoz, hogy a legjobbak közt lehessen a csapat, elitjátékosok kellenek, de amikor a Chelsea-nél a másnapi kezdőcsapat kijelölésére akartam fókuszálni, akkor már láttam a többi 18 játékos testbeszédéből a motiváció hiányát" – monda az angol szakember.