Vágólapra másolva!
Karim Benzema, N'Golo Kante és Jota után újabb sztárjátékost igazolna a szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi aranyérmese, az Al-Ittihad, amely most a Liverpool brazil középpályásáért Fabinhóért jelentkezett be.

Jelentős vérfrissítés történt a nyáron a Liverpool középpályáján, hiszen Szoboszlai Dominik és az argentin világbajnok Alexis Mac Allister érkezett, míg James Milner, Naby Keita és Alex Oxlade-Chamberlain távozott, akárcsak Fabio Carvalho, aki kölcsönben került a Gulácsi Pétert és Wili Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig csapatához.

A The Athletic értesülései szerint pedig újabb játékos távozhat hamarosan az Anfieldről, ugyanis az al-Ittihad konkrét ajánlattal kereste meg a Liverpoolt: a szaúdiak 40 millió fontot fizetnének Fabinhóért. A 29 éves brazil válogatott középpályásnak még három évig van érvényes szerződése az angol klubbal, amelynek kulcsjátékos volt az előző szezonban, 49 tétmeccsen lépett pályára és két gólpasszt jegyzett. A lap hozzáteszi, hogy a Liverpool nem akarja mindenáron eladni egyik legjobb játékosát, ám Fabinho távozásával megnőne az esély, hogy leigazolják Romeo Laviát a Southamptontól.

N'Golo Kante csapattársa lehet Fabinho az al-Ittihadnál, de Jordan Henderson is Szaúd-Arábiába köthet ki Forrás: AFP/Paul Ellis

Fabinho mellett a Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson is jó eséllyel távozni fog a nyáron, ugyanis sajtóhírek szerint hajlandó elfogadni a szaúd-arábiai Al-Ettifak ajánlatát, amelynek a korábbi csapattársa, Steven Gerrard a vezetőedzője. Amennyiben Fabinho és Henderson is távozik a nyáron, úgy szinte biztos, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya már a szezon kezdetétől fogva stabil kezdő lesz a Liverpoolban.