Vágólapra másolva!
A francia  labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lorient a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Manchester Citytől Benjamin Mendyt.

A 28 éves baloldali védőt 2021-ben előzetes letartóztatásba helyezték, miután egy nő nemi erőszakkal vádolta meg, majd azután többen is jelentkeztek hasonló okok miatt, ám a bíróság felmentette a vádak alól a futballistát, miután az esküdtszék egyhangúlag úgy döntött, hogy Mendy ártatlan.

Két és félév után visszatérhet a futballpályára Benjamin Mendy Forrás: AFP/Oli Scarff

Mindössze öt nappal az ítélet megszületése után pedig aláírt új csapatához a 2018-ban világbajnoki aranyérmes védő, így a francia élvonalban szereplő Lorienthoz szerződött. A klub bejelentése szerint Mendy kétéves szerződést kötött új csapatával,amely ingyen szerezte meg a játékost, ugyanis szerződése lejártával távozott június végén a Manchester Citytől.

Mendy 2017-ben a Monaco csapatától igazolt a Manchester Cityhez, amely akkor a hátvédek között rekordot jelentő 52 millió fontot fizetett érte. Angliában négy bajnoki cím mellett szintén négy alkalommal nyert ligakupát és egyszer az FA-kupát is elhódította a Cityvel.