Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Marseille mindenben megállapodott Pierre-Emerick Aubameyanggal, így a Chelsea-től távozó támadó a Ligue-1-ben folytatja pályafutását.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a 34 éves gaboni csatár már megállapodott a Marseille-jel, és három évre, azaz 2026-ig szóló szerződést ír alá. A hírek szerint Aubameyang szerdán Németországba utazik, ahol csatlakozik a francia együttes edzőtáborához és csütörtökön átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, így a hivatalos bejelentés már a következő 24 órában megtörténhet.

A hírek szerint a francia élvonal előző kiírásában bronzérmes együttes ingyen igazolja le a rutinos támadót, aki immáron a Chelsea 13. távozója lesz a nyáron. Aubameyang az előző szezonban 21 alkalommal lépett pályára, de ebből csak 11-szer volt kezdő, minden sorozatot figyelembe véve összesen három gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Az afrikai futballistának ugyan több ajánlata is volt Szaúd-Arábiából, ám ő mindenképpen Európában szeretett volna maradni.

Pierre-Emerick Aubameyang visszatér a francia bajnokságba Forrás: AFP/Darren Staples

Aubameyang tavaly szeptemberben igazolt a Chelsea-hez a Barcelonától 12 millió euró ellenében. Pályafutása legsikeresebb időszakát az Arsenal és a Borussia Dortmund csapatánál töltötte. Korábban hosszú éveken át játszott a Ligue 1-ben, többek között az AS Monaco, a Lille, a Dijon és a Saint-Etienne színeiben.